Åsikter om feminism och en släng av Asperger - svar på frågestunden

Du hittar svaren om Sociala medier HÄR och svaren om Träning och utbildning HÄR =)

Beskriv dig med tre ord.
Ambitiös, målmedveten, omtänksam.

Vilken är din bästa egenskap?
Min målmedvetenhet. När jag verkligen har bestämt mig för något, ja då blir det så.
Så enkelt är det liksom, haha!

Din sämsta egenskap?
Min Asperger-sida. Jag ska förklara! Jag är övertygad om att jag har en liten släng utav Asperger. Inte ens i närheten utav att ha en full on diagnos, men jag kan ha enorma problem med att läsa av människor och framför allt har jag problem med att ändra planer. Exempelvis kan jag på riktigt få ett raseriutbrott och bryta ihop totalt (vilket har hänt) för att min familj kom en kvart tidigare än sagt när dom skulle hälsa på o Stockholm. Det gör att det ofta blir onödigt kaos i min hjärna och framför allt att dom åker på en massa oförtjänt skit från mig.

Vad får dig att gapskratta?
Dåliga skämt.

Vad får dig att fulgråta?
När jag känner mig riktigt orättvist behandlad. Jag har en tendens att gråta när jag blir arg (värsta grejen ever. Försök att bli tagen seriöst när tårarna forsar....) och kombinationen utav att vara arg och gråta är inte direkt vackert, hehe.

Vad får dig att blir rasande?

Hyckleri och orättvisa. Jag tror på att varje person skall ses efter individen, och är något uttalat är det samma sak som gäller för alla individer. När någon då blir särbehandlad eller när någon hycklar då blir jag rent ut sagt förbannad.

Vilka mål i livet har du?

Att skaffa familj. Att jobba med något jag brinner för och älskar. Att känna mig fri. Att få uppleva världen. Att vara lycklig.

Pic by the amazin Bea

Hur önskar du att ditt liv ser ut om 2 år?

Om 2 år har jag varit färdig mäklare i 1 år. Så jag hoppas att jag har kommit igång ordentligt, har en helt okej lön så jag kan unna mig lite utav det jag vill och känner mig som en riktig powerwoman, haha! Jag hoppas att jag då bor i min egna lägenhet i centrala Stockholm. Möjligtvis kanske

Var ser du dig själv om 5 år?

Fortsatt på samma spår, men förhoppningsvis har jag en egen liten familj då. Gift och med en liten kid, och kanske med en till i magen. Troligtvis bor jag nog fortfarande uppe på fastlandet men kanske inte centralt i Stockholm.

Var ser du dig själv om 10år?

Då är jag alltså 33 (herre jösses...). Då har jag definitivt 2 barn. Antingen är jag tillbaka på Gotland eller så är jag kvar på fastlandet. Det är osäkert om jag fortfarande är mäklare eller om jag då har valt att ge mig in på något helt annat spår (jag är väldigt "hoppig" utav mig och kommer kanske vilja testa något helt nytt, who knows?). Oavsett hoppas jag att jag är lycklig!

Hur har du mått sedan du och din kille gjorde slut?
Det har varit väldigt upp och ned. Vissa stunder i botten, vissa i toppen (typ). Egentligen så vet jag inte riktigt för jag har varit inne i något slags autopilot-läge för att klara mina tentor. Det är först nu jag börjar landa och känna mig som mig själv igen. Men det överhängande är att det hela tiden aldrig har funnits en tvekan om att det var rätt, så det är skönt!

Hur känns singellivet? Trivs du eller du saknar förhållandekänslan?
Jag vet faktiskt inte än, haha! Jag har som sagt gått på autopilot och inte känt så mycket. Självklart saknar jag förhållandekänslan emellanåt. Men samtidigt är jag oerhört tacksam till att singellivet får mig att hitta på mer saker. Innan var det helt okej att komma hem och inte göra något en kväll, för då fick jag ju ändå hänga med min bästa vän (aka Richard). Men när jag kommer hem och bara är en vanlig kväll, well då är det bara jag. Och nog för att jag är rätt så rolig men inte ens jag tycker jag är så kul att jag kan underhålla mig själv 24/7 365, hahaha! Så därför hittar jag på mer saker med vänner, går spontanare ut och kan till och med tänka mig att ta mig ut själv, bara för att.

Vad är din absoluta favorit mat?
Det här är utan tvekan världens i särklass svåraste fråga! Den är ju helt omöjlig att besvara, eller vad säger ni? Men är det något jag älskar så är det asiatiskt (kyckling i grön curry, sushi, ramen - hela köret). Samtidigt finns det få saker som slår en riktigt fräsch sallad. För att inte tala om en hemgjord burgare. And don’t get me started on glass och choklad (kanske inte räknas som maträtt dock, hehe). Nej, det här är frågan jag inte kan svara på.

Favorit tv serie? 😍
All time - utan tvekan FRIENDS!

Vad anser du om feminism?
Okej, hata mig inte nu. Självklart är jag feminist och står till 110% för jämställdhet. Ärligt så finns det nog få personer som ser så lite skillnad på personer utifrån kön, färg, ålder osv som jag. Däremot skäms jag lite över vad det har tagit för riktning. Jag kommer aldrig stå bakom ord som att kvinnorna är det starkare könet, överlägset männen osv. Jag står för jämställdhet. Punkt. Det och att se personer utifrån individerna dom är.
(Menar inte att dra igång någon hetsig diskussion, utan svarar bara helt och hundra procent ärligt på frågan)

Har du några syskon?
Yes! Två småsystrar. Isa (Lovisa) som är 2 år yngre än mig och sladdisen Wilma som är 8 år yngre än mig.

Om du fick ha vilket djur som helst, vilket skulle det vara?
En apa! Har alltid velat ha en. Dock skulle jag aldrig kunna det med tanke på hur dåligt den skulle må. Men dröm ändå!

Vad drömmer om mest av allt?
Att vara lycklig!

Gillar

Kommentarer

Yela,
Så härliga bilder & intressanta frågor❤️ Har du övervägt utredning? Jag har varit utan diagnos hela livet trots att de varit tydlig ADHD men varit såna problem med psykatrin, men fick i mars diagnos på svår adhd & är så skönt att ha en förklaring till varför jag funkar som jag gör❤️
yela.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste hjärtat!! Emellanåt gör jag faktiskt det, men samtidigt vet jag inte riktigt vad det skulle göra för skillnad om jag fick en diagnos eller inte. Men absolut! Kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Så himla roligt att läsa!! Tror du kommer passa perfekt som mäklare och få två söta knoddar😍 Kram
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tusen tack finaste hjärtat!! KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Linnéa,
Sååå himla underbart inlägg, älskar att du bjuder på dig själv 🥰 kram finaste
linnealiebig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Cindyllb
Cindyllb,
Ååå så fint innlegg! Du er bare så sinnsykt vakker 😍
nouw.com/cindyllb
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TUSEN TACK hjärtat och detsamma <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Älskar att läsa dessa inlägg och få lära känna dig lite bättre! Inser att vi tänker väldigt lika om många saker. Jag är också bra på att börja gråta om jag blir arg/besviken eller missförstådd! Kram på dig vännen <3
yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Så himla kul ju, hihi! kram finaste <3
nouw.com/matildaberlin
by_anniess
by_anniess,
Så kul att få läsa dina svar & älskar att du svarar så ärligt<3 Bäst av allt? .. det sista 😊 'ler* "Att vara lycklig"-så klockrent och BRA svarat<3<3
Sv: Och tack för att du alltid peppar mig med dina Fina kommentarer<3 Du är bäst! 😊
nouw.com/by_anniess
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltås åhh! Tusen tack fining!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
SimonAndersson
SimonAndersson,
Roligt att läsa 😊
nouw.com/simonandersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att höra =)
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Känner igen mig så mycket i hur du beskriver dig själv ❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så kul att höra hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
mathiildaeklund
mathiildaeklund,
Du är såså fin <3
nouw.com/mathiildaeklund
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ska du säga vännen <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så roligt att få läsa Matilda, om tio år...,ja,tänk va man gör då....,ha det fint,kram <33
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin