Åsikter om feminism och en släng av Asperger - svar på frågestunden

Du hittar svaren om Sociala medier HÄR och svaren om Träning och utbildning HÄR =)

Beskriv dig med tre ord.
Ambitiös, målmedveten, omtänksam.

Vilken är din bästa egenskap?
Min målmedvetenhet. När jag verkligen har bestämt mig för något, ja då blir det så.
Så enkelt är det liksom, haha!

Din sämsta egenskap?
Min Asperger-sida. Jag är övertygad om att jag har en liten släng utav Asperger. Troligtvis inte en full on diagnos (ibland överväger jag dock att göra en utredning för det), men jag kan ha enorma problem med att läsa av människor och framför allt har jag problem med att ändra planer. Exempelvis kan jag på riktigt få ett raseriutbrott och bryta ihop totalt (vilket har hänt) för att min familj kom en kvart tidigare än sagt när dom skulle hälsa på i Stockholm. Det gör att det ofta blir onödigt kaos i min hjärna och framför allt att dom åker på en massa oförtjänt skit från mig.

Vad får dig att gapskratta?
Dåliga skämt.

Vad får dig att fulgråta?
När jag känner mig riktigt orättvist behandlad. Jag har en tendens att gråta när jag blir arg (värsta grejen ever. Försök att bli tagen seriöst när tårarna forsar....) och kombinationen utav att vara arg och gråta är inte direkt vackert, hehe.

Vad får dig att blir rasande?
Hyckleri och orättvisa. Jag tror på att varje person skall ses efter individen, och är något uttalat är det samma sak som gäller för alla individer. När någon då blir särbehandlad eller när någon hycklar då blir jag rent ut sagt förbannad.

Vilka mål i livet har du?
Att skaffa familj. Att jobba med något jag brinner för och älskar. Att känna mig fri. Att få uppleva världen. Att vara lycklig.

Pic by the amazin Bea

Hur önskar du att ditt liv ser ut om 2 år?
Om 2 år har jag varit färdig mäklare i 1 år. Så jag hoppas att jag har kommit igång ordentligt, har en helt okej lön så jag kan unna mig lite utav det jag vill och känner mig som en riktig powerwoman, haha! Jag hoppas att jag då bor i min egna lägenhet i centrala Stockholm. Möjligtvis kanske tillsammans med någon. Vem vet?

Var ser du dig själv om 5 år?
Fortsatt på samma spår, men förhoppningsvis har jag en egen liten familj då. Gift och med en liten kid, och kanske med en till i magen. Troligtvis bor jag nog fortfarande uppe på fastlandet men kanske inte centralt i Stockholm.

Var ser du dig själv om 10år?
Då är jag alltså 34 (herre jösses...). Då har jag definitivt 2 barn. Antingen är jag tillbaka på Gotland eller så är jag kvar på fastlandet. Det är osäkert om jag fortfarande är mäklare eller om jag då har valt att ge mig in på något helt annat spår (jag är väldigt "hoppig" utav mig och kommer kanske vilja testa något helt nytt, who knows?). Oavsett hoppas jag att jag är lycklig!

Precis såhär mådde jag efter vårat break-up

Dejtar du någonting eller har du lagt det på hyllan ett tag?
Utav respekt för mitt ex har jag undvikit att skriva om det här, men eftersom du frågar, haha!
Jag har faktiskt börjat lite granna. Okej, det är att ta i men några dejter har jag varit på. Jag är absolut inte ”på jakt” efter en ny pojkvän utan gör det av två anledningar. 1. att träffa nya personer, och 2. att utmana mig själv och kliva ur min comfortzone. Vet ni att innan i höst har jag aldrig varit på en date? Jag och mitt ex gick från att vara bekanta, till nära vänner, till typ bästa vänner, till vi. Så något dateande blev det aldrig. Men nu så, nu blir det någon här och någon där =)

Tips för att inte hamna i höst-depp?
Mottages gärna, haha! Nej men nummer 1 är utan tvekan att äta D-vitamintillskott. Jag trodde inte att det skulle märkas någon skillnad, men det gör det! Nummer 2 är att boka in en massa kul saker. Jag tycker det är så lätt att man liksom nästan går i ide under höst och vinter. Direkt när man slutar vill man inget annat än att bara gå hem, gömma sig under en filt och sen vänta på nästa dag. Då gäller det istället att ta sig själv i nacken, boka in en massa kul saker och hålla sig vaken i höstmörkret.

Har du några filmtips nu under hösten?
Har ni sett nya Alladin-filmen? Jag såg den nu på planet till Nya Zeeland och den är faktiskt riktigt bra. Man får sån sjuk nostalgi-feeling tillbaka till den tecknade.

Favorit tv serie? 😍
All time - utan tvekan FRIENDS!

Vad anser du om feminism?
Okej, hata mig inte nu. Självklart är jag feminist och står till 110% för jämställdhet. Ärligt så finns det nog få personer som ser så lite skillnad på personer utifrån kön, färg, ålder osv som jag. Däremot skäms jag lite över vad det har tagit för riktning. Jag kommer aldrig stå bakom ord som att kvinnorna är det starkare könet, överlägset männen osv. Jag står för jämställdhet. Punkt. Det och att se personer utifrån individerna dom är.
(Menar inte att dra igång någon hetsig diskussion, utan svarar bara helt och hundra procent ärligt på frågan)

Vad är din absoluta favorit mat?
Det här är utan tvekan världens i särklass svåraste fråga! Den är ju helt omöjlig att besvara, eller vad säger ni? Nästan i klass med Sophies choice. Men är det något jag älskar så är det asiatiskt (kyckling i grön curry, sushi, ramen - hela köret). Samtidigt finns det få saker som slår en riktigt fräsch sallad. För att inte tala om en hemgjord burgare. And don’t get me started on glass och choklad (kanske inte räknas som maträtt dock, hehe). Nej, det här är frågan jag inte kan svara på.

Vilken maträtt skulle du kunna äta varje dag i en vecka?
Jag är en sån periodare att det utan tvekan lätt kan hända så fort jag får dille på något, och det har hänt. Bland annat med tacos och zoodels med köttfärsås.

Vilken är din favorit smoothie om du gillar det?
Naked juice bar har en (eller brukade i alla fall ha. Nu var det ett tag sen jag beställde något där) som heter Flu Fighter och den ÄLSKAR jag! Jag har för mig att den innehåller citron, mango, banan, yoghurt och apelsin juice (men jag kan ha helt fel, haha).

Har du några syskon?
Yes! Två småsystrar. Isa (Lovisa) som är 2 år yngre än mig och sladdisen Wilma som är 8 år yngre än mig.

Om du fick ha vilket djur som helst, vilket skulle det vara?
En apa! Har alltid velat ha en. Dock skulle jag aldrig kunna det med tanke på hur dåligt den skulle må. Men dröm ändå!

Vad drömmer om mest av allt?
Att vara lycklig!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen <3 Verkligen ett snt spännande inlägg du bjduer på! ÄLskar ju att få läsa sånt här hihi! Det är faktiskt min största dröm med, att vara lycklig. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
ineees
ineees,
Fina du❤️❤️❤️
nouw.com/ineees
Netti Starby ,
Vad kul att du har börjat dejta och det är ett stort steg för att utmana sig själv. Jag måste också försöka att bli mer modig för det stärker självkänslan. Kul läsning <3 Kramis
starbys.se
beattriicee
beattriicee,
Alltsåååå, bästa du!!! Jag är verkligen tacksam att du tar upp det med femenist och du valde rätt ord för att inte trappa någon på tårna. och jag håller med dig till 100% men aldrigt tagit upp det mer än vid mina kompinsgäng då jag vet hur diskutionerna kan bli! ❤️ Eftersom det blir så stora diskutioner har jag valt att vara tyst om det men jag är glad att du tar upp det för jag håller med dig!
nouw.com/beattriicee
evelinarou
evelinarou,
Men åh vad roligt attläsa dina svar! <3
nouw.com/evelinarou
Vannalovisa
Vannalovisa,
Åh vilket intressant och roligt inlägg!! <3
nouw.com/vannalovisa
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så roligt att läsa dina svar! kram<3
nouw.com/tildablanksvard

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin