Årsresumé 2021

Godmorgon hjärtan!

Årets sista riktiga dag. Hur sjukt är ändå inte det? Precis som jag har tappat tidsperspektivet på dags- vecko- och månadsbasis har jag också gjort det på årsbasis. Å ena sidan känns det som att 2021 bara swoshat förbi, å andra sidan känns det som att det var en evighet sedan vi skålade in tolvslaget för ett år sedan. Hur känner ni?

Det slog mig först igår att jag helt missat att påbörja skrivandet av min årsresumé. De senaste åren har den blivit uppdelad på 5 eller 6 inlägg publicerade i en följetång rätt direkt efter julafton. Men i år blir det bara två inlägg, och dessa publicerade på de sista dagarna. Först höll jag på att få lite panik över det, men sen slog det mig att det också är lite av en spegelbil över hur året utspelat sig. Livet har varit med av livet än sociala medier som tidigare var en av högsta prioriteringarna.

Men självklart skall här tillbakablickas. Lika mycket för er som för mig själv.

Januari

Liksom hela coronaåret 2020 är mer eller mindre ett svart hål, är även Januari det. Jag lämnade Gotland efter nyår och möttes av ett snöigt Stockholm. Jag minns hur det var kallt och slaskigt, speciellt med tanke på att rekommendationerna låg i att man inte skulle använda kollektivtrafiken om man kunde undvika. Så jag gick. Mellan jobbet och studentläggan var det ca 50 minuters promenad - enkel väg. Men jag gjorde det. Likaså rekommenderades man att inte gå till gymmet så jag körde pass, varje morgon, uppe på vinden vid alla förråden. Livet var också live av ett h*lvete då alla ställen stängde 20:00 och jag jobbade ofta till 19. Men ett par fikor klämdes in. Jag dejtade också en kille ett tag där jag spontant, på en av våra första träffar, fick för mig att göra min första snöängel på jag vet inte hur många år.
Det var en tuff månad där allt var lite av en kamp. Mörkt, kallt, jobbet gick åt skogen och corona låg som ett täcke över oss.

Februari

Februari var mer eller mindre en total fortsättning på Januari. Mörkt, kallt, restriktioner, jag traskade, jobbet gick trögare än trögt osv. Jag började däremot gå på visningar och gav mig in i min första budgivning någonsin - vilken jag förlorade. Men efter det blev söndagar lika med jobb och lägenhetsjakt.
På alla hjärtans fick jag ett väldigt trevligt bud från CandyKing och kvällen firades med Isa, Maja och Linnea. Självklart åts det också en och annan semla.

Mars

I Mars kom vändningen. Det började bli ljust ute, snön smälte och framför allt: min mäklarkarriär tog fart. Det var där och då det släppte. Från att ha sålt noll och ingenting sålde jag plötsligt 6 eller 8 lägenheter. Jag gjorde nästintill inget mer än att jobba. Eller jo, jag började ta mig tillbaka till både gymmet och framför allt till Megaformern (note to self: dags att börja med det igen för som jag saknar't!).

April

Det här kan ha varit en av de mest händelserikaste månaderna under 2021. Väderstyrd som jag är kunde jag ju inte bli något annat än lycklig när det började ljusna ute. Speciellt inte när uteserveringspremiären drog igång. Jag har ju insett att våren är min absoluta favoritårstid och varje år blir jag nykär i Stockholm. Men samtidigt är lyckan över påsk och att få åka hem till Gotland alltid obeskrivlig.
Det var också i April jag traskade in på en visning av en lägenhet jag egentligen inte alls trodde på (bilderna var ju inte direkt tilltalande), men den låg mellan två andra jag skulle kika på. Och där fanns känslan. 4 dagar senare hade jag köpt MIN EGNA FÖRSTA LÄGENHET. Helt sjukt!!

Maj

Första Maj avnjöts bland körsbärsblommen i Kungsträdgården i trevligt sällskap, och det satte också tonen för månaden. Det åts många trevliga luncher ute och dracks en hel del drinkar (bland annat Glashusets basilika sangria). Jag sålde min absoluta favoritlägenhet (en fantastisk vindsvåning på Olaus Petrigatan) som faktiskt var en av de första lägenheterna jag tog in och hittade tillbaka till löpningen som tidigare varit vinterpausad. Planeringen inför flytten var i fullgång. Bland annat var jag och Isa på IKEA och så sa jag också upp min älskade studentlägga. Likt den första Maj tillbringade jag den sista med @isabylund, under vilken hon fick mig hooked på islatte.

Juni

Jag skulle nog vilja beskriva Juni som något av en kaosmånad. Jag insåg det inte där och då, men jag mådde inte riktigt bra. Att flytta var en betydligt större påfrestning än jag hade en tanke på att det kunde vara. När jag nu ser kaoset i mitten förstår jag det ändå. Men jag körde på. Jobb, många kvällar på Rörstrandsgatans uteserveringar och så lite brännboll med kontoret och Swedbank (hur kul??). Vid midsommar hoppade jag på båten till min älskade ö för att fira i lite lugn och ro. På vägen hem styrde jag ihop ett kontrakt och på den första morgonen skrevs det lagom till att jag efteråt kunde ta en löptur och avsluta med årets första dopp. På måndagen packade jag och Mamma bilen full med verktyg och diverse prylar för att jag sedan på tisdagen skulle hämta ut nyckeln till MIN lägenhet.

... fortsättning följer imorgon.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin