Årets godaste snacks - Recept

Guys!! Jag måste tipsa er om något!

Hemma i min familj har vi en tendens att göra allt jul-bak den 22 och 23 December. Sen står vi där på Julafton med ALLT sött man kan tänka sig. Det plus allt annat gotte. Vi snackar alltså Alladin-ask, lussebullar, pepparkakor, saffrans-snittar, after eight, toffifee, knäck, choklad-kola and so on and so on.
I år när jag stod där och funderade över baket kände jag att jag gärna ville ha något gott men inte riktigt lika sött som allt annat och fick då ett riktigt infall och gjorde det godaste jag gjort på länge. Håll i er: Choklad-doppade popcorn. SÅ. GOTT!

Jag fick det hemma hos min bästa kompis moster när jag var typ 10 och numera finns dom ju i natur-godis-hyllan. Snabb google-sökning och sen var jag igång. Så sjukt enkelt och så sjukt gott, speciellt för en popcorn-älskare som jag själv. Detta är utan tvekan något jag kommer göra vanliga helger med. MUMS!

Choklad-popcorn

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

100 g bakchoklad

1 liter poppade popcorn


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------


1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.

2. Blanda popcornen med chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper.

3. Smaksätt.
(Jag gjorde en sats med mörk choklad vilken jag strödde flingsalt över och en sats med vit choklad som jag strödde lite saffran över).

4. Låt chokladen stelna. Förvaras i rumstemperatur.

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,

Finns ju ingen bättre kombo än popcorn och choklad 😍

nouw.com/desireekujala
ExklusivMoi,

Karamell och popcorn är ett älskad favvorit här hos mig ^^

ExklusivaMoi.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin