Arbetsnarkoman, bubbel och middagstips

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Klänning HÄR

Allt jag vill är att skriva att livet är på topp. Jag kikar tillbaka på mina inlägg från i somras när jag skuttade upp ur sängen, hade noll söndagsångest och såg varje dag som en ny möjlighet att få leva till tusen. Som jag saknar den tiden. För, som ni kanske vet vid det här lagt, så är det inte så längre. Jag vaknar, är trött och börjar på en gång räkna ned dagarna till fredagskvällen. Missförstå mig inte - jag älskar mitt jobb! Kanske lite för mycket. Det här är ett jobb där det alltid finns något att göra. Äe det inte att ringa så är det att svara på mail, skriva bostadsbeskrivningar, fixa prospekt, läsa på om marknaden osv osv. Jag kan sitta kvar på jobbet till nio bara för att sen komma hem och göra något mer. Eller sitta på helgen och tänka att jag skall förbereda lite så att jag hinner allt jag skall göra när jag väl kommer in till jobbet. Hur sjukt ändå?

Det jag dock har insett på sistone är att jag behöver mer återhämtning i livet. Både återhämtning som i sömn och vila, och som i stimulans på något helt annat sätt. Att ta tag i sömnen är mitt mål för den här veckan. Likaså måste jag ta tag i mitt yoga-mål om jag skall hinna med det innan det blir ny månad. Så där känner jag mig ändå rätt så lugn.

Den andra delen, den med helt annan stimulans, är jag däremot lite mer nervös över. Eller nervös är fel ord. Oroad? Fundersam över? Tankeställd kring? Välj vilket ord du vill, men deet mynnar ut i frågan: Hur?
Jag kanske beskyller corona och vädret för det, men jag hittar alldeles för sällan på saker. Lördagar till exempel är heliga i form av Jag skall inte boka in en enda sak. Punkt. = Min enda lediga dag går till att jag inte gör något alls. Istället sitter jag lite fast i mitt jobb-hamsterhjul. Inga planer på veckodagarna för då jobbar jag, inga planer på helgerna för då vilar jag. Så hur ska jag få till balans där emellan?

I lördags gjorde jag dock ett undantag. Jag fick en invite med orden: Hey! Vi är ju alla singlar, vad sägs om att fira Alla hjärtans tillsammans? Jag fixar mat och ni bubbel. och hur kan man tacka nej till det? Och tack och lov att jag inte gjorde det, för ni ser ju hur otroligt mysigt det var. För att inte tala om gott. Deras risotto var verkligen 10/10. Stort tips om ni inte vet vad ni ska laga till middag ikväll, hihi! Och med det tipset tycker jag att vi kickar igång den här tisdagen. So let's do it! Hoppas ni får en underbar dag <3

Gillar

Kommentarer

minasvarld
minasvarld,

Det är lätt att gå in helhjärtat i ett jobb man tycker mycket om. Viktigt bara att vila också ❤ Mysigt ni ser ut att ha haft det på alla ❤ dag. Inte tackar man Nej till sånt.

nouw.com/minasvarld
sofiahaag
sofiahaag,

Åh men kan verkligen känna igen det där och börjar faktiskt misstänka att det ändå är Corona plus vinter. Jag har alltid planerat varje dag med olika planer med kompisar, utgångar, middagar med gäng etc etc. Och nu gör man typ ingenting?? Fick lite identitetskris kring det men sen hör man hur väldigt många andra också känner att de gör mindre och mindre... såklart!

nouw.com/sofiahaag
Hannas krypin,

Det är inte bra Matilda! Du behöver sänka tempot en aning, är rädd att du annars kommer springa in i väggen. Man orkar inte ett högt tempo hur länge som helst. Härligt att ni fick till en alla hjärtans dag middag tillsammans. Det är du värd!

hannafialotta.blogg.se
LouiseEdling
LouiseEdling,

Återhämtningen är viktigt för att kroppen och hjärnan ska fungera <3 Jag brukar i vanliga fall hålla igång mycket men nu med corona är jag bara hemma hela helgerna och gör ingenting 😟 Tror det är viktigt att hitta en balansen mellan allting! Massa kramar

nouw.com/louiseedling
Pia,

Schemalägg dina pauser annars kommer du att bränna ut dig. Ingen tackar dig för det.

www.piaw.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin