Ångest hela helgen

Godmorgon finingar!

Hur har eran helg varit? Min har varit SÅ bra och SÅ dålig på samma gång. Bra för att solen skinit, jag har varit ute och sprungit, läggan är städad och så vidare. Dålig för att jag haft sån sjuk ångest. Varför? Jag har ingen som helst aning. Jag har verkligen funderat och funderat. Vridit och vänt. Tänkt och resonerat. Men jag kommer inte på det, och det är nog det som stör mig mest.

Vi backar bandet lite. Redan i början av förra veckan började den smyga sig på. Som ett litet magknip som sakta men säkert blev till en sten. Så långt var det bara mest irriterande. Men i torsdags kväll slog ångesten sitt totala grepp om mig. Från ingenstans var det som att jag fick ett tyngdtäcke över mig och efter det har jag gått runt med en konstant tyngd i magen, tryck över bröstet och känsla av att jag bara vill krypa ur min egna kropp.

Visst är det sjukt irriterande när det händer? Fine att man mår dåligt över att man gjort någon ledsen, förstört något eller rent ut sagt fuckat up. Men när man inte vet vad som är fel eller vad man ska ändra.... I lördags var det framför allt extra jobbigt. Jag försökte mig på alla mina bästa tips på hur jag dämpar min ångest och bad sen Isa, Lisa och Elin om tips när vi möttes upp. Tillsammans med dom och ett par glas bubbel kom vi fram till dessa tio tips.

1. Gå en promenad
(eller spring). Sätt helt enkelt bara fart på benen och låt dom röra sig tillsammans med dina tankar.

2. Acceptera ångesten
Stanna kvar med ångesten och undersök den – när du tillåter dig att känna ångest och accepterar att den är där, att du är mycket rädd just nu, så minskar den av sig självt efter en stund. Alla våra känslor är tillfälliga. Lita på att ångesten inte är farlig och går över – att det är rätt reaktion i fel situation.

3. Ta några djupa andetag
Andas djupt och långsamt. Låt luften komma hela vägen ned i magen och inte bara stanna uppe i bröstet.

4. Träffa vänner
Said and done. Och tro mig när jag säger att det hjälpte.

5. Gå på stan och unna dig något fint

6. Värme lugnar
Ta en varm dusch, ett varmt bad, gå ut i solen eller bädda in dig i filtar och drick någonting varmt.

7. Ifrågasätt dina negativa tankar
Hur skulle en utomstående se på det här? Vad är det värsta/bästa/mest realistiska som kan hända? Vad kommer du tänka om det här om ett år? Vad skulle du säga till en vän i samma situation?

8. Sätt ord på ångesten
Fundera, gräv och våga säga det högt.

9. Gör något produktivt
Helt klart en favorit hos mig. Det kan vara något så enkelt som att städa lägenheten, tvätta, gå ut med soporna. Vad som helst som du kan checka av från To-Do-listen.

10. Våga prata
... och våga be om hjälp. Jag vet, jag suger på just den här punkten. Men tro mig när jag säger att du har personer runt omkring dig som inte vill annat än att du ska må bra och mer än gärna finns där för dig <3

Gillar

Kommentarer

BorderlineGirl
happyM
happyM,
❤️❤️❤️
nouw.com/happym
BaLaBu,
Pia,

Lyssna på min senaste låt på Youtube. Ett budskap till alla som inte mår ok. Den heter, Jag gör som jag vill. https://youtu.be/w061h5Wfvbk

Sök på mitt namn så hittar du fler låtar. Ta hand om dig och kom ihåg att det kommer att bli bra. Precis som jag sjunger. Kramar

www.piaw.se
Jenniesh
Jenniesh,
Hatar också ångesten fattar ens inte vart den kommer ifrån../::
nouw.com/jenniesh
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Förstår dig precis, känner så just nu också <3

nouw.com/corneliavilhelmssoon

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin