Alla behöver vänner i sitt liv

2020 års stora lärdom (förutom att tvätta händerna) har utan tvekan varit hur mycket jag behöver mina vänner. Jag har alltid gått runt och trott att jag är 100% introvert. Men så är det verkligen inte. Men jag är heller inte extrovert. Nej, jag är ambivert. Innan jag gick på en utbildning för ett par månader sen hade jag inte ens hört talats om det. Men det är lite som ett mellanstadie. Jag behöver komma ut, träffa människor, vara glad och social. Sen behöver jag åka hem, vara för mig själv och ladda om batterierna. Att bara vara ute och träffa folk skulle jag aldrig orka. Men att bara vara hemma ensam, som jag varit mycket den senaste tiden, får mig verkligen inte att må bra.

Så för mitt egna välmående bokade jag in en fika-dejt med @isabylund. Och det hörni, det var precis vad jag behövde. Bortsett från att alla behöver en Isa i sitt liv (för tro mig, det behöver ni) så behöver vi alla vänner. Framför allt i tider som dessa.
Jag skäms verkligen över hur jag tidigare i mitt liv inte förstått det och hur jag alltid bortprioriterat dom. Jag är också så oerhört tacksam över att jag har kommit till den insikten.

Jag hittade förresten en artikel vid namn 7 fördelar med vänskap, enligt vetenskapen. Exakt hur vetenskapligt baserad den är vet jag inte och känner jag heller inte att jag vill ifrågasätta det. För hur härligt är det inte att läsa? Så här har ni 7 fördelar med vänskap:

1. Vänner kan hjälpa dig med att reducera dina stressnivåer.

2. Vänner bidrar till en bättre generell hälsa.

3. Folk med vänner känner mindre smärta.

4. Andra fördelar med vänskap inkluderar ett starkare hjärta.

5. De bidrar till att förlänga livet.

6. Vänner bidrar till att motverka fetma.

7. De hjälper oss att förbättra vår mentala skärpa.

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Jag har lärt mig att vänner är mer viktiga än jag trott innan. Nu har jag inte särskilt många själv, men jag vet att de alltid finns där om jag behöver dem eller om de behöver mig. Hoppas du får en fin dag! 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
Johannagrahn
Johannagrahn,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/johannagrahn
happyM
happyM,
Men åh så fint skrivet ❤️
nouw.com/happym
Fridamoa98
Fridamoa98,

Detta inlägget var så himla fint skrivet❤

nouw.com/fridamoa98
Lillymihlte
Lillymihlte,

Fina du, vänner är så viktiga! Ingenting vi får glömma bort, kram vännen! <3

nouw.com/lillymihlte

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin