Åkte världens längsta

Som jag nämnde lite snabbt igårkväll, så bestämde vi oss igår morse för att åka på en liten utflykt. Det är nämligen så att här på Phu Qouc finns världens längsta Cable Car. Närmare bestämt är den 7899,9 meter lång och sträcker sig mellan Phu Qoucs sydligaste spets vid An Thoi Town och sedan ut till ön Hon Thom (Pinapple Island). SOm högst är man 174 meter över marken. Hur coolt?
Så det kunde vi ju verkligen inte missa!

Dock hade vi inte riktigt väderGudarna på våran sida, utan kände de första dropparna falla i samma sekund vi klev av på ön. Dugget blev till ordentligt regn och vi bestämde oss snabbt för att vända tillbaka (vad kan vi ha stannat där? 5 minuter?) så att vi inte skulle fastna i köer och missa bussen tillbaka till hotellet, eller fastna på ön ifall åskan skulle bli så kraftig att dom stängde av utav säkerhetsskäl

Just nu håller dom dessutom på att bygga upp både ett nöjesfält och en stor vattenpark på Pinapple Island. Så kommer ni hit om några månader, eller om något år, så har ni det att se fram emot. Oavsett så får ni inte missa att åka Cable Caren! Det var verkligen så läckert och utan tvekan värt de 75 sek det kostade =)

Gillar