A Walk In Central Park

Klänning HÄR // Skor HÄR

27 102 steg. Det är vad min Iphone säger att jag tog igår. Det är 20,5 kilometer. Det är en lååång promenad genom hela Central Park, från södra spetsent till den norra, tillbaka igen, iväg till Grand Central Station, vidare till Chrystler Building och sen hem till hotellet. Som sagt, en rätt så lång promenad


Trots att jag tekniskt sett inte har sprungit, är jag rätt så klar med mitt mål om att springa i Central Park. Precis som hemma ligger temperaturen på strax över 30 grader, men till skillnad mot hemma på Gotland där det konstant blåser motvind står luften här rätt så stilla. Förstå att vi har svettats idag!


Men vad gör väl det när man får se den här fantastiska naturen?? När jag först klev in i parken förstod jag verkligen inte hypen. Men ju längre jag gick desto mer hänförd blev jag. Vi har sett allt från grönt gräs, till små sjöar, till vattenfall, grottor, kamoflageträd, botanisk trädgård och så mycket mer. För att inte tala om alla djuren! Änder och duvor förväntar man liksom sig när man går i en park. Att det däremot simmar runt små sköldpaddor kom som en chock. Först trodde jag nästan att det var aligatorer, haha! Tack o lov va det istället dom där sötnosarna.


Och på tal om sötnosar såg vi också både ekorrar och jordekorrar. Dom vanliga ekorrarna skuttade glatt fram och tillbaka mellan dom stora träden mitt i parken. Det var först när vi kom upp i den norra delen vi såg världens minsta och sötaste jordekorrar som kutade över stigen framför oss. Alltså OMG vad söta dom va! Och så snabba! Jag försökte filma så ni också skulle få se, men det kunde jag ju helt glömma, hehe.

Om ni någon gång funderar på att åka till NYC har ni säkert också planerat in att besöka Central Park. Och vet ni vad? Det gör ni helt rätt i!

Gillar