8 tips för att lyckas

Tänk att jag för exakt en vecka sen fick vakna till ett vitt Stockholm. Det var verkligen otroligt! Trots blöta strumpor och iskalla fingertoppar kunde jag inte sluta le under min morgonpromenad. Klipp till att jag igår eftermiddagen satt med näsan djupt i lagboken samtidigt som bäckmörkret sedan länge var ett faktum och allt jag hörde (bortsett från julmusiken i mina lurar <— bästa pluggmusiken) var spöregnet smattra mot Almedalsbibliotekets fönsterrutor. Ni läser rätt. Regn... 18 December och ingen snö ens i sikte.

Stunder som dom är det lätt att falla in i ett segt, deppigt mode och helt tappa allt vad drivkraft heter. Så för att vända det skrev jag ned mina bästa tips för att hålla motivationen uppe och lyckas. So here goes =)

1. Gör det som är roligt

För att hålla motivationen uppe är det A och O att du tycker det är roligt. Ingen vill göra sånt som är tråkigt (även om det ibland är ett måste). Ta min träning exempelvis. De enda gångerna jag tappar motivationen är när jag inte har några pass att gå på. Att gå runt inne i gymmet, sätta sig i en maskin och sparka lite, eller lyfta en skivstång ett par set, tycker jag ärligt talat är skittråkigt. Men har jag tillgång på gruppträningspass så finns det väldigt få saker i världen som skulle få mig att svika min plats där.

Så hitta det du brinner för och tycker är kul! Och måste du göra något tråkigt, försök då hitta din tvist på det för att göra det kul =)

2. Var disciplinerad

Är livet roligt varje dag? Nej, det är det inte. Nu är jag kanske hård i vissas ögon, men i mina är jag bara realistisk. Vi kommer alla ha riktiga bajs-dagar när man inte vill annat än emigrera till en öde ö någon stans längs Afrikas kust alternativt begrava sig självt under en sten mitt i skogen. Men trots det så måste man kämpa på. För om man ska lyckas med något behöver man vara disciplinerad.

Vi snackar att strukturera upp allt, prioritera, göra to-do listor och sen checka av punkt för punkt. För när man mår nål ökas motivationen, men målen går aldrig att nå om man bara jobbar efter dem huller om buller eller halvhjärtat

3. Konkretisera dina mål

Gör en drömlista där du konkretiserar dina mål. Vad är det du vill? Starta en butik, göra en smyckekollektion, gå ner i vikt, springa en maraton eller inreda ett hem. Oavsett vad du drömmer om måste du ha klara tydliga mål. Och de kan vara hur crazy som helst för…

4. Dela upp i mindre mål

…de ska sen delas upp i delmål. Har man ett stort tydligt mål så tror jag att man undermedvetet och medvetet tar steg för att komma dit. Säg att målet är att bli miljonär, ja det blir du (antagligen) inte över natt. Du måste ha delmål, du måste börja spara lite åt gången. En viktnedgång på 30 kg går knappt att föreställa sig, men delmål på 2 kilo åt gången kanske är mer hållbart. Och inte går du från soffan direkt till en mara, nej du börjar med en promenad runt kvarteret som sen blir en powerwalk på 30 min osv. De små delmålen ska givetvis också konkretiseras och skrivas ned

5. Fira dina framgångar

För varje delmål du når ska du FIRA! Go crazy! Köp en klänning, bjud din familj på en god middag, gå på en massage eller investera i en skrivbok. Du måste fira för då intalar du din hjärna att du är på väg mot målet, du klarar det, du är så nära! Och de tankarna är otroligt motiverande!

6. Det är vägen som gör mödan värd

Lev inte för målet, lev för vägen mot målet. Om man ställer allt på paus tills man nått hela vägen fram blir livet otroligt tråkigt. Och ett tråkigt liv motiverar nog inte någon. Det får vara slut på sen, när jag väger 5 kg mindre, då när jag bytt jobb då ska jag… osv. Nej, du ska leva livet NU! Att njuta av sitt liv skapar livsglädje, energi och du blir motiverad av all denna positivet som finns i ditt liv

7. Var snäll mot dig själv

Nu kommer jag till det uppenbara. Det finns ingen väg som är spikrak. Om det ändå vore så enkelt. Nej du, our maker ville luras med oss och se till att vi skulle testas, klättra, rasa, gå åt fel håll och Gud vet vad. Du kommer ha bra dagar och mindre bra dagar. Ibland är du superstar och ibland går det käpprätt åt skogen. De dagarna det gör det ska du INTE klanka ner på dig själv. Tvärtom är det extra viktigt att vara snäll mot dig själv. Då ska du tänka på att ja, jag kanske brände 1.000 kr av mina sparpengar på något onödigt, men innan dess hade jag ändå lyckats spara ihop 8.000 kr - Jag är fortfarande 7.000 rikare än innan jag påbörjade min resa.

Något jag älskar att tänka är I f*cked up idag. Imorgon är en ny dag. Då tar vi nya tag Matilda Berlin.

Konstatera att du gjorde en riktig tabbe, reflektera över känslan så du vet att du aldrig vill känna så igen, och bestäm dig sen för att imorgon är en blank sida utan misstag som inte kan bli något annat än lyckad så länge du kämpar på mot ditt mål!

8. Omvärdera

Ibland tar man fel väg och det finns ingen anledning att av stolthet, högmod eller duktig flicka-syndrom fortsätta kämpa på den felaktiga vägen. Om vi går tillbaka till gymmet och träningen, så är det så många gånger jag ser folk utföra övningar dom inte ens är i närheten utav att ha grundstyrkan för att klara, bara för att dennes vän klarar den. Tro mig, du kommer få ut så mycket mer utav att stå i en korrekt planka på knä än att försöka dig på den progresserade med ben- och armlyft som du saknar corestyrkan för att kunna utföra tekniskt! Samma sak i skolan. Du kommer få ut så mycket mer utav att läsa kapitel 1 en extra gång för att du inte förstod det helt, istället för att hoppa till kapitel 5 där dina klasskompisar är.

Så stanna upp, reflektera och om det inte går som du vill, omvärdera och våga låta dig själv backa ett steg för att bygga en säkrare grund att stå på.

Lite såhär jobbar jag för att hålla min motivation uppe! Och visst, sen skadar det aldrig med peppande kommentarer från omgivningen. Så om du har någon i din omgivning som sliter med ett mål, peppa och var glad för personens skull!

Ingen gillar en bitter, avundsjuk hagga. Nej, glädjs istället åt och med dina vänner! Livet blir mycket bättre när man är glad =)

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
Åh vilket bra inlägg<3
nouw.com/johnssons
beattriicee
beattriicee,
Men sååå bra tips!! 😍😍 Och du, jag håller tummarna på att du snart kan titta ut genom fönstret och se lite snö. Det låter inte kul att det bara är regn nu den 18 december! 😭
nouw.com/beattriicee
granfeldts
granfeldts,
Ååh så härligt inlägg, detta var PRECIS det jag behövde nu! Bäst är du <33
nouw.com/granfeldts
linndossing
linndossing,
Men du langar ALLTID lika bra tips! Älskar <3 Kram
nouw.com/linndossing
natalierenstroom
natalierenstroom,
Vilka bra tips!!😍😍❤️
nouw.com/natalierenstroom
Lillymihlte
Lillymihlte,
Men alltså bästa bästa du, hur bra får man lov att va! <3 Kram goding!
nouw.com/lillymihlte
Sabinakj
Sabinakj,
Wow. Det här behövde jag läsa just i denna stund. TACK fina du! <3
nouw.com/sabinakj
Idamida
Idamida,
Emmamehrali
Emmamehrali,
Hur snygg får man vara lägg av!!! Det var helt grymma tips och jag instämmer gruppträningen är så mycket bättre än gymmet. Men SNÄLLA vart är ditt plagg ifrån? jag TOTALT ÄLSKAR den precis min stil! STOR KRAM <3
nouw.com/emmamehrali
Jasmine,
Bra punlter! Denna höst har jag prioroterat att främst göra sånt jag tycker om - för att det är det jag har upplevt mig behöva för att orka.
Kram
rosanatt.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin