7 punkter för en fantastisk vecka (som annars skulle vara skit)

Nej, nej, nej! I vanliga fall har jag verkligen inget emot Måndagar. Egentligen brukar jag faktiskt älska dom.
Men idag vill jag bara dra täcket över huvudet och stanna i sängen. Tidsmässigt har jag en tuff vecka med många långa dagar framför mig, och trots att jag har haft en fantastisk helg så har det ju inte direkt inneburit särskilt mycket sömn eller återhämtning.
Så nej, nej, nej till larmet som tvingar mig att kliva upp ur min varma säng

Det är sånna här veckor som man får anstränga sig lite mer för att göra dom till något bra. Så därför tänker jag utmana både dig och mig själv att göra just det. Anstränga sig lite extra.
7 dagar, 7 punkter att checka av. Du väljer själv om du vill göra en om dagen eller ta alla på en gång. Huvudsaken är att alla ska vara avcheckade innan nästa Måndag. Är du på??

1. Ställ dig framför spegeln, se dig själv djupt i ögonen och säg 15 saker som är fantastiska med dig själv! Femton saker som du verkligen är nöjd med. Det kan vara allt från utseende, till att du är grym som nailade tenta, till att du är en underbar person som bryr dig om alla i din närhet eller andra saker som definierar den du är. Och du måste mena det! 15 fantastiska saker med dig själv! Deal?
2. Gör dig lite extra snygg! Ta i alla fall en morgon när du lägger minst 15 minuter extra på dig själv. Sminka dig lite snyggare än vanligt, sätt upp håret i någon snygg frisyr. lägg lite extra krut på din outfit eller ta på dig klackarna. Vi alla vet hur mycket en riktig snygg-dag kan göra för ens humör och för ens självkänsla. Så se till att gå ut och äga världen!
3. Göra det där lilla extra för någon annan! Sprida glädje helt enkelt. För hur glad blir man inte själv av att göra någon annan glad?
Det behöver absolut inte vara något stort utan kan vara en kommentar (som du verkligen menar) om hur snygg någon är i håret, köpa hem din pojkväns favorit godis, swisha över pengar för att din bästis ska kunna gå iväg och köpa sig en glass eller hjälpa din gamla granne att bära upp matkassarna. Gör det där lilla extra för någon annan helt enkelt
4. Boka in en kompisdate! We all need them, our best friends! Lova mig att lägga lite extra tid på någon utav dom den här veckan. Jag vet att det ibland inte finns tid i en smockfull vecka att mötas upp, men vet du vad? Boka då in att du ska ringa denna när du ändå sitter på bussen på vägen hem eller när du ändå måste gå och handla. Slå två flugor i en smäll liksom!
Annars sitter en fika, en middag eller en shoppingrunda på stan verkligen inte fel!
5. Ät en lyxfrulle! Eller i alla fall en lite lyxigare en, än din vanliga torra macka, skål med gröt eller kanske dagarna det inte blir något alls. Lova mig att ta i alla fall en morgon (veckodag eller helg beror ju helt på hur du jobbar) där du lägger lite extra krut på att kanske steka bananpannkakor, bre marmelad på mackan eller göra en snygg overnight oat, och sen lägga upp den fint, tända lite ljus, sätta igång lite mysmusik eller göra något annat härligt som får den här frukosten att stå ut från mängden. Why? För att du förtjänar en grym start på åtminstone en dag!
6. Ta en långpromenad - själv! Knyt på dig skorna, plugga in hörlurarna, starta en riktig pepplista eller en härlig podd och ta sen en promenad. Bara för dig, inte för någon annan. Andas frisk luft, njut av vyn runt omkring dig, låt dina tankar snurra ut sig och fokusera lite extra på hur fantastisk du faktiskt är!
7. Unna dig själv något! Jag vet, alla har inte alltid ekonomin till att kunna lägga ut pengar till höger och vänster. Men ibland måste man få unna och skämma bort sig själv. Du väljer själv vad det är, men det här ska vara något lite extra som gör din dag. Kanske en lyxlatte på en riktig skräpmorgon, en lunch ute med en vän istället för den vanliga matlådan, dom där skorna du suktat efter eller en bukett tulpaner som kommer förgylla din vecka!

Vilka är på?? Vore verkligen så himla kul att veta, så lämna en kommentar nedan så återkopplar vi nästa vecka för att se hur det har gått. Deal? <3

Gillar

Kommentarer

Alice,
Så bra saker!!
alicelindstrom.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Hilma
Hilma,
YES YES YES! Så bra inlägg vännen! Ska skriva ner dom här punkterna direkt, tror verkligen dom gör underverk! <3
nouw.com/hilma
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! SÅ underbart!! KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Detta inlägg kom i precis rätt tid för mig! Har världens intensivaste och jobbigaste inlämningsvecka framför mig så TACK för detta!
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
Då hejar vi på oss tillsammans!!! <33
nouw.com/matildaberlin
PetterssonVilma
PetterssonVilma,
Meeen ett riktigt bra inlägg ju!! <3
nouw.com/petterssonvilma
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TACK fining <3
nouw.com/matildaberlin
louisemellqvist
louisemellqvist,
Åh alltså hur bra var inte detta så sant, aka göra detta i en vecka. Börjar nästa vecka 😃😘
nouw.com/louisemellqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! HEJA DIG DÅ!!! <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Jag är med på denna utmaning! Tack för att du gav oss den! <3 Kram
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men vad underbart! heja oss då!! <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Hannas krypin,
Dina tips är bara så bäst! Hoppas att du fick en riktigt bra måndag fast du inte alls var pepp. Kram
hannafialotta.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste <33
nouw.com/matildaberlin
Emmamehrali
Emmamehrali,
DU är sååå fin!! Så himla bra tips!! Hoppas du få en bra vecka KRAM <3
nouw.com/emmamehrali
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TUSEN TACK vännen <3
nouw.com/matildaberlin
mollysvedin
mollysvedin,
Jaaa så bra tips! Du skriver alltid något vettigt och bra i dina inlägg kära du <3
nouw.com/mollysvedin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TUSEN TACK vännen <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin