6 tips för en hälsosammare vardag

Innehåller affiliate-länkar

Jag är deppig. Punkt. Obs! Deppig, inte deprimerad.
Det har vi redan konstaterat. Likaså har vi konstaterat att det realistiskt inte är något jag kommer att kunna ändra på förens jag får lägga tentorna bakom mig och sätta mig på planet till Vietnam (bara 23 dagar kvar). Men nu är jag påväg in i en negativ spiral utav ett destruktivt beteende, och det är verkligen inte hållbart.
Det psykiska kommer som sagt inte att kunna ändras, men det fysiska däremot. Vi vet alla hur mycket dom två hänger ihop, så kan man inte påverka den ena får man påverka den andra.
Här kommer därför 6 tips för en hälsosammare vardag

6 tips för en hälsosammare vardag

Se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler! Äter man en varierad kost brukar man få i sig det mesta, men speciellt nu under vinterhalvåret kan det vara svårt att se till att kroppen får allt den behöver. Har man dessutom valt att utesluta vissa livsmedel är risken väldigt stor att man faktisk råkar få en ordentlig brist utav både det ena och det andra. Det i sin tur påverkar hela systemet. Man kan bli trött, slö, kraftlös, glåmig, få dålig hy, framkalla muskelkramper, påverka minnet osv osv.
Därför har jag valt att ta tillskott. Varje morgon tar jag: D-vitamin (på grund utav solbristen), Magnesium (då jag haft en brist sedan jag var liten), Järn (då mina prover påvisade låga järnvärden), B-vitamin (enormt bra för vegetarianer och veganer. Inte för att jag är det, men baserat på symptomen för B-vitamin brist är det många som stämmer in på mig) och framför allt mitt älskade Silicea ( <--- alltså BÄSTA för att få bättre, starkare och längre hår)

Få in bra sovrutiner! Ingen gillar när larmet ringer på morgonen, men jag är ett levande bevis på att genom vana och rutin kan även världens sjusovare bli morgonmänniskor. Har man som vana att vakna vid samma tid varje dag så blir det inte lika jobbigt när klockan ringer sådär äckligt tidigt som den gör under vardagarna. Så även om du har möjlighet att ta en sovmorgon, sätt larm! SNOOZA INTE! Utan vakna, ligg kvar i sängen eller varför inte gå upp och ta en långfrulle?
Jämna sovvanor kommer ge din kropp en jämn energinivå, och på så sätt må mycket bättre! Dessutom blir dom där enstaka sovmornarna något man verkligen unnar sig och något som betyder så himla mycket mer!

Ta tid till att vara dig själv! Och att vara själv! Framför allt vi tjejer är statistiskt överlägsna på att lägga fokus och energi på andra och inte på oss själva. Vi är fantastiskt bra på att prioritera alla andras välmående framför oss själva. Jag säger inte att vi ska sluta vara omtänksamma, men förändring är ett måste! Sätt dig själv i framsätet! Jag lovar - du är värd det!
Så ta tid varje dag till dig själv! Det kan vara den där långfrullen du får till genom att på rutin vakna i tid, eller en promenad för dig själv, eller kanske dom där 20 minuterna i duschen. Det spelar ingen roll när eller hur. Men se till att få tid till att reflektera över dig själv!

Rör på dig! Studierna som påvisar positiva resultat av träning, och framför allt negativa utav inaktivitet, är oändligt många. Jag står till 110% bakom tron att alla behöver träna. Dock beror träningsform helt och hållet på individen, livssituationen och många andra faktorer. Men ja, alla behöver träna! Alla behöver röra på sig!
Så fundera på din situation. Vilken slags träning behöver du och vilket är ditt mål för att må bättre?
10 000 steg om dagen? Långpromenad 4 gånger i veckan? Att vara på gymmet 3 gånger i veckan? Att alltid ta trapporna istället för hissen? (Underskatta inte vardagsmotionen!)
Fundera, satsa, go!

Gör något snällt för dig själv varje dag! Istället för att sträva efter att leva ett "perfekt" liv med bara nyttiga val så kan det vara tillräckligt bra att göra något snällt för dig själv varje dag. Det kan vara att lyssna på din kropp, att boka om något, att le mot din spegelbild eller unna dig en god smoothie.
Kom ihåg att livet är till för att levas och du är definitivt värd att leva så bra du bara kan!

Omge dig av sånna som ger dig energi! Och var heller inte rädd att erkänna hur du mår och faktiskt be om hjälp om livet inte är på topp. Kicka ut alla energikrävande bitches och omfamna istället dom som ger tillbaka lika mycket som du ger. Relationer handlar om ömsesidig respekt, glöm aldrig det.
Så är livet lite sådär, ring då din bästa kompis och kom ihåg att det är okej att spy galla över henne, storhulka eller svära över livet i allmänhet (precis som det är okej att hon ringer dig och gör samma sak). Eller varför inte boka in en tjejhelg med utgång? Eller en bak-kväll?
Oavsett behöver vi power-personer i våra liv! Så leta rätt på vilka dina är, och uppskatta dom till tusen!

Har ni några fler bra punkter? Hit me up så fortsätter vi fylla på listan tillsammans <3

Gillar

Kommentarer

Yasmine,
Alltså jag tokälskar dina peppinlägg! Även om man har hört allt tusen gånger innnan så får man alltid en ny tanke när man läser dessa inlägg, så tusen tusen tack! Jag ska genast fixa lite fler vitaminer att äta! Kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Alltså - du anar inte hur glad det gör mig att höra!! TACK HJÄRTAT!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
enna,
Så bra tips! Kram på dig fina du <3
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack vännen <33
nouw.com/matildaberlin
lifeofkile
lifeofkile,
Mååste börja ta till mig många av dessa tips alltså! <3
nouw.com/lifeofkile
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tusen tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
så bra tips! 😃
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
louisemellqvist
louisemellqvist,
Så himla Bra inlägg 👌🏼
nouw.com/louisemellqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Julia Svensson,
Åh så bra tips!!
juliasvenssons.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
tessbjork
tessbjork,
Så himla bra tips! <3
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
4foodies
4foodies,
Åhh vad bra tips❤ Älskar sånna här listor👌
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack sötnos <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Superbra tips!! 😊 För övrigt har du en väldigt bra och inspirerande blogg, bra jobbat ! 😊<3
amiyas.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TUSEN TACK vännen <3
nouw.com/matildaberlin
vestfroken,
Veldig gode tips! Takk 😊 Jeg kan bli flinkere på noen punkt her.
vestfroken.blogg.no
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack fina! och heja dig <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin