6 saker jag tänker på just nu

Det är dags igen. Jag måste koffein-detoxa. Under så många år drack jag sånna extrema mängder (vi snackar 2-3 burkar NOCCO om dagen) att jag inte ens reflekterade över det. När jag nu var hemma på Gotland hade jag nästan två hela veckor som helt koffein-fri. Inte för att jag hade det som mål, utan för att jag bara inte var sugen. Efter det har det varit på en normal och bra nivå - fram tills att jag började heltid på kontoret, haha! Kopparna kaffe jag dricker nu vill jag inte ens räkna. Det är ju bara så gott! Dock kände jag nu under helgen när jag var hemma hur ont jag fick i huvudet av abstinensen. Inte okej. Så nu är det dags att börja tänka på... Men som sagt, det är ju så gott!

Imorse startade jag ett nytt bankkonto, och jag döpte det till guilt free shopping. Hur bra? Under de senaste månaderna har jag haft en del oväntade utgifter. Det i kombination med de minskade inkomsterna pga corona har gett mig, inte småpanik, men i alla fall att en vilja till att dra ned på mina utgifter lite granna. Det som stryks är då (såklart) "lyx"-utgifterna. Dom som jag faktiskt behöver (typ som att gå ut och äta en middag, köpa en kopp kaffe osv).
Som ni vet vid det här laget så har jag sålt en del grejer (kika HÄR om ni vill fynda en massa fint). Logiskt sett borde jag då kunna shoppa upp dom summorna, men eftersom att dom kommer in på mitt "vanliga" konto ser jag bara hur beloppet droppar när jag köper något. Så nu öppnade jag mitt guilt-fria konto att kunna göra vad jag vill för utan att känna att jag tar utav min vardags-budget. Bra va??

Maj - vad händer?? När jag gick min morgonpromenad imorse hade jag på mig tjocka mjukisbyxor, dunjacka, halsduk, mössa och vantar. Och vid lunch, ja då snöade det. Det är alltså den 12 Maj idag. INTE okej. Var är mitt uteserverings-väder?? I needs it!

För att fortsätta på spåret kring min ekonomi, men ändå inte, så är jag så sjukt sugen på att göra om hemma. Men budget-mässigt går det verkligen inte alls ihop med att köpa säg en coffee-table bok för 350 kronor. Så mitt nya projekt är att springa in på alla second hand-butiker jag går förbi. Hittills har jag bara gjort ett enda fynd (ni ska få se det lite senare). Letar jag kanske på fel ställen? Har ni några tips på var jag ska gå? Jag letar alltså billig inredning i området utav Östermalm/Norrmalm/Vasastan. Hit me up please!

Var tar dagarna vägen? Det känns som att dom bara försvinner framför mig. Jag kan typ inte minnas sist jag hade tid till övers för att läsa bloggar, scrolla igenom hela insta-feeded eller liknande. Samtidigt finns det inte en tillnymelse utav stress i mitt liv just nu (bortsett från den där c-uppsatsen som kommer hänga över mig tills den är slutregistrerad och godkänd). Jag säger det igen (och jag kommer nog fortsätta tjata om det ett tag till) - jag trivs så sjukt bra i Stockholm, i livet, just nu.

Imorgon ska jag ut och äta med en gammal vän från Gotland som jag inte har sett på evigheter. Vi funderar dock på var vi ska gå. Hon tänkte Surfers (vilket jag verkligen rekommenderar) men jag var där förhållandevis nyligen, så jag vill testa något nytt. Jag funderar på Tak. Någon som ätit där? Eller har ni något annat bra tips? Vi tänker god mat, skön stämning så man kan sitta och prata över ett par glas, men ändå inte allt för dyrt ( <-- mvh studenten). Har ni något supertips på det?

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Tycker verkligen du gör rätt i att öppna ett nytt bankkonto för att sedan kunna unna dig något när det kommer in pengar på det konto!! 😍
nouw.com/beattriicee
Johannagrahn
Johannagrahn,
Men du är ett geni, ska också öppna ett sådant bankkonto 😍😍😍
nouw.com/johannagrahn
Mammatillthea
Mammatillthea,
Bra idé med kontot 🤩
nouw.com/mammatillthea
MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,
jättebra att döpa bankkonto med olika ämne 😊
nouw.com/marreekholm
Hannas krypin,
Så smart med ett sådant konto, den idén ska jag nog sno. Så kan jag med shoppa lite utan att behöva tänka på att jag nallar av familjens budget.
hannafialotta.blogg.se
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men snälla maj har inte levererat i år, blir fan provocerad haha!
nouw.com/celinelundqvists
Ullie,
fina matila så härligt att ha ej här igen . ja abstinens får ja utan cola ha ha . hoppas du får det jätte mysigt i morg då kram
weberskold.se
Desireekujala
Desireekujala,
Så tråkigt att maj inte bjudit på någon värme, hoppas det vänder snart! <3
nouw.com/desireekujala
annawickell
annawickell,
Vi kan gå på loppisrunda!! 👋🏼 & angående billig inredning, butiken jag jobbar i ? Hallå!! 💗
nouw.com/annawickell

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin