5 udda studietips

Allt jag vill säga just nu är Boom cha-ka-la-cka! En tenta avcheckad! Och peppar, peppar så kändes det rätt så bra, så nu håller vi tummarna för att det gjorde det med. Visserligen är det fortfarande en tenta kvar, och redan imorgon är jag tillbaka i tentabubblan igen. Taggad? Nope, inte det minsta. Men det har varit oerhört skönt att faktiskt ha en liten off-dag.

För det är vad jag har haft. När jag lämnade tenta-salen vid 11 bestämde jag mig för att inte plugga något mer utan ta tag i resten utav livet. Så jag har fotat ett stort samarbete, hämtat ut en massa mediciner inför resan, försökt städa men istället gjort kaos pga packandet haha, och sen såklart åkt till Täby för att hålla mina pass. Full fart, men så himla skönt att göra något annat än att bara sitta och plugga hela dagen.

Nej, förresten. Jag får ta tillbaka det där med att ha en off-dag. För innan passen passade jag på att ta en stund på löpbandet samtidigt som jag läste igenom en del kurslitteratur från den andra kursen.

Jag fick en fråga om jag inte kunde dela med mig utav mina bästa tips inför tentaperioder och absolut. Jag tänker dock att jag skrev ju nyss inlägget Så överlever du tentaperioden och jag har tidigare delat mina bästa "vanliga" pluggtips, så jag tänkte att idag skulle jag istället dela med mig utav 5 lite mer udda tips. 5 som man kanske inte hittar var som helst och som funkar sjukt bra för mig. So hope you like them =)

Mina 5 bästa (udda) studietips

Läs föreläsningsanteckningar/kursmaterial på gymmets löpband! Obs! Går inte att göra med för liten text. Powerpoints på en Ipad funkar hur bra som helst!
Bästa tipset eftersom att 1. man är sjukt tidseffektiv och får till träningen samtidigt som man pluggar och behöver därför inte prioritera den ena över den andra, 2. studier visar att inlärningsförmågan ökar vid rörelse då man får bättre blodcirkulation och mer syre till hjärnan, och 3. man kan inte ta upp telefonen och distraheras eftersom att kroppen är i konstant rörelse.

Skriv post-it lappar och sätt upp på ställena du är på mest hemma. För mig är det i kylskåpet, på toan (you know all about them 40-minuters pauserna med mobilen, haha) och i resten av köket. Ni som följer mig på insta (@matildaberlin) har kunnat se exakt hur det ser ut, haha!

Ditcha din bästa vän om det behövs! Bara för att ni går ihop på allt annat så betyder det inte att ni nödvändigtvis pluggar bra ihop. Så se till att respektera varandra, respektera den värdefulla tiden som alltid är alldeles för kort inför en tenta och boka hellre in kvällar för att äta mat, träna tillsammans eller se en serie. Det som ni verkligen är bra på att göra tillsammans.

Kaffekort! Under tenta p finns det en tendens till väldigt många koppar kaffe. Se då till att köpa dom på ställen med stämpelkort (typ få 6 koppen gratis). På KTH har ni både vårat älskade Coffice och 7-eleven. Big tip!

Get up, dress up! Väldigt lätt hamnar man i ett totalt osminkat-toffs-på-huvudet-i-mjukiskläder-stadie. Jag menar, varför ta pluggtid till att göra sig snygg bara för att sen sitta i skolan hela dagen? Well, I’m gonna tell ya! Jag tror till hundratio procent på principen att man ska klä sig som man vill känna sig. När jag ska vara effektiv vill jag inte hamna i ett slött mysmode, utan hellre i ett piggt successmode. Och genom att göra sig i ordning känns det dessutom som att man verkligen startar dagen och inte bara krälar ur sängen. So get up, dress up - own the world!

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Taaackkkk!! TentaP i full fart, behöver alla tips i världen <3
nouw.com/corneliakarlsson
myjjohansson
myjjohansson,
Vart var du och dina tips när JAG pluggade på högskolan!?😘😘 (Just tipset om kaffekort hade jag hoppat högt för kan jag meddela😂)
nouw.com/myjjohansson
sarahkvist
sarahkvist,
mollysvedin
mollysvedin,
Grymma tips från bästa tjejen😍
nouw.com/mollysvedin
tinafalkestad
tinafalkestad,
Älskar dina pluggtips, så himla bra! Såå skönt att ha en tenta avklarad, du är grym! Hejja dig fina du<3
nouw.com/tinafalkestad
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Jättebra tips, även om jag inte pluggar längre 😊 skönt att du är färdig med tentan 😍
nouw.com/emelieanderssoon
malinkirstine
malinkirstine,
Fina fina du! Du är så jäkla grym!!!! Kram
nouw.com/malinkirstine
Vannalovisa
Vannalovisa,
Tack för grymma tips!! Ska testa inför tentan nästa vecka!
nouw.com/vannalovisa

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin