5 tips för att förgylla vardagen

Jag har kommit till en insikt - jag är värdelös på att lugna ned. Inte på en semester eller så, utan mitt i vardagen. Helt ärligt så hatar jag fransen Carpe diem. Det är så klyschigt och överanvänt att jag nästan vill spy. Men samtidigt så finns det inget bättre uttryck. För det är precis vad jag behöver göra - fånga dagen.

Och det betyder inte att jag ska fylla dagarna med mer upplevelser eller saker att göra (för det är jag redan rätt så bra på, haha). Nej tvärtom handlar det om att tillåta mig själv att stanna upp, reflektera och se det vackra i det enkla (hatar Ernst med för den delen, hehe).
Jag vet att jag inte är ensam i just det här. I dagens digitala samhälle som lätt kan öka pressen för oss alla att ständigt sträva framåt (tänker dock inte blamea det på något sätt, utan bara rent och skärt konstatera att det är så det är) tror jag att vi alla har tappat den delen av oss själva. Så här kommer 5 saker jag tänker bli bättre på, 5 saker att införa i vardagen =)

Uppskatta och njut utav naturen! Tillåt dig själv att stanna upp och verkligen ta in naturens fantastiska fenomen. Ta som exempel nu när jag jobbar natt, hur stressigt det än är låter jag mig själv få ta dom där sekundrarna till att reflektera över dom magiska soluppgångarna som varit. Något så litet och vardagligt, men som ger mig den där lilla pausen att se och uppskatta det vackra i det enkla.

Uppskatta personerna runt omkring dig! Jag vet inte hur ofta jag sitter med mobilen i handen och svarar på mail, scrollar igenom instagram eller kikar på notisen som precis plingade till, samtidigt som jag egentligen har en konversation med någon.
Det var först igår när jag på riktigt satt och bara pratade med en vän i 2 hela timmar utan att ens kika på telefonen som jag insåg hur utzomad jag kan vara trots att jag sitter och ser personen rakt i ögonen. Och det leder oss till nästa punkt:

Lägg bort mobilen! Okej, let’s be reasonable. Jag är inte intresserad av att införa mobilfria tider, mobildagis eller liknande. Det passar vissa, men jag är inte där. Jag ser så mycket fördelar med min mobil och vill ha den nära till hands. Men jag måste bli bättre på just sånt som jag nämnde ovan. Fokusera helt på rätt saker helt enkelt!

Gå ut och ät! Eller duka upp vid matbordet istället för framför TVn. De senaste ären har vi inte haft något riktigt matbord, utan faktiskt bara soffbordet så självklart åt vi där. Men det har gjort att fokus har varken varit på själva maten och vad den smakar eller på middagssällskapet. Utan tankarna har varit på trettielva andra håll (TVn, mobilen, datorn, bloggen and so on and so on). Så låt måltiden vara tid för själva måltiden. Tugga tuggorna, känn vad dom smakar, prata med ditt sällskap - landa.

Egentid! Så underskattat, så bortprioriterat. Det behöver egentligen inte vara någon lång stund utan kan helt enkelt vara tiden du stänger in dig i badrummet på kvällen för att göra dig i ordning för kvällen, frukosten du äter i tystnad innan alla andra vaknat eller promenaden till jobbet där du har tid att låta tankarna springa fritt. Glöm aldrig att prioritera dig själv - för du är SÅ värd det!


Gillar

Kommentarer

Vestfrøken,
Fine råd:-) Det er så mange så ser altfor mye på mobilen når de er ute.
vestfroken.blogg.no
Lisaannajohanssons
Lisaannajohanssons,
Jättebra tips! Jag tänker på sådant ofta faktiskt och blir nästan irriterad på folk som inte kan lägga bort mobilerna en stund. Var på semester med min spelberoende sambo och det var så härligt att bara "va" och njuta av allt runtomkring. Men nu har dessvärre vardagen kommit ikapp igen haha! 😫❤
nouw.com/lisaannajohanssons
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Vi var ute och ät med familjen idag ❤️
nouw.com/jenniferssynpalivet
Emmamehrali
Emmamehrali,
Det är så lätt att bara köra på det gäller att stanna upp ibland vilket kan vara svårt. Så himla bra tips du kommer med men som du säger att vara mobilfri känns svårt idag kraaam <3
nouw.com/emmamehrali
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Vilka härliga tips, kram! <3
nouw.com/feliciaidachristina
saganilssons
saganilssons,
Underbara tips! Och vilka fantastiska bilder på dig Matilda, som alltid då, kramis<3
nouw.com/saganilssons
FannyBjerenius
FannyBjerenius,
Egentid och att lägga bort telefonen är två riktigt bra tips<33
nouw.com/fannybjerenius
lifeofkile
lifeofkile,
fridaaviola
fridaaviola,
Så bra tips!! Behöver ta till mig detta jsg med, haha!
nouw.com/fridaaviola
Yasmine,
PRECIS vad jag behövdebli påmind om idag då jag just nu är inne i en period där jag pressar mig själv väldigt mycket... Så tack! <3 Kram
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin