5 tips för att förgylla vardagen

Jag har kommit till en insikt - jag är värdelös på att lugna ned. Inte på en semester eller så, utan mitt i vardagen. Helt ärligt så hatar jag fransen Carpe diem. Det är så klyschigt och överanvänt att jag nästan vill spy. Men samtidigt så finns det inget bättre uttryck. För det är precis vad jag behöver göra - fånga dagen.

Och det betyder inte att jag ska fylla dagarna med mer upplevelser eller saker att göra (för det är jag redan rätt så bra på, haha). Nej tvärtom handlar det om att tillåta mig själv att stanna upp, reflektera och se det vackra i det enkla (hatar Ernst med för den delen, hehe).
Jag vet att jag inte är ensam i just det här. I dagens digitala samhälle som lätt kan öka pressen för oss alla att ständigt sträva framåt (tänker dock inte blamea det på något sätt, utan bara rent och skärt konstatera att det är så det är) tror jag att vi alla har tappat den delen av oss själva. Så här kommer 5 saker jag tänker bli bättre på, 5 saker att införa i vardagen =)

Uppskatta och njut utav naturen! Tillåt dig själv att stanna upp och verkligen ta in naturens fantastiska fenomen. Ta som exempel i somras när jag jobbade natt, hur stressigt det än var så tillät jag mig själv få ta dom där sekundrarna till att reflektera över dom magiska soluppgångarna som var. Något så litet och vardagligt, men som gav mig den där lilla pausen att se och uppskatta det vackra i det enkla.

Uppskatta personerna runt omkring dig! Jag vet inte hur ofta jag sitter med mobilen i handen och svarar på mail, scrollar igenom instagram eller kikar på notisen som precis plingade till, samtidigt som jag egentligen har en konversation med någon.
Det var först i Måndags när jag på riktigt satt och bara pratade med en vän i 2 hela timmar utan att ens kika på telefonen som jag insåg hur utzomad jag kan vara trots att jag sitter och ser personen rakt i ögonen. Och det leder oss till nästa punkt:

Lägg bort mobilen! Okej, let’s be reasonable. Jag är inte intresserad av att införa mobilfria tider, mobildagis eller liknande. (Sidenote: hörde ni btw att det är årets julklapp? Hur tråkigt??). Det passar vissa, men jag är inte där. Jag ser så mycket fördelar med min mobil och vill ha den nära till hands. Men jag måste bli bättre på just sånt som jag nämnde ovan. Fokusera helt på rätt saker helt enkelt!

Gå ut och ät! Eller duka upp vid matbordet istället för framför TVn. De senaste ären har vi inte haft något riktigt matbord, utan faktiskt bara soffbordet så självklart åt vi där. Men det har gjort att fokus har varken varit på själva maten och vad den smakar eller på middagssällskapet. Utan tankarna har varit på trettielva andra håll (TVn, mobilen, datorn, bloggen and so on and so on). Så låt måltiden vara tid för själva måltiden. Tugga tuggorna, känn vad dom smakar, prata med ditt sällskap - landa.

Egentid! Så underskattat, så bortprioriterat. Det behöver egentligen inte vara någon lång stund utan kan helt enkelt vara tiden du stänger in dig i badrummet på kvällen för att göra dig i ordning för kvällen, frukosten du äter i tystnad innan alla andra vaknat eller promenaden till jobbet där du har tid att låta tankarna springa fritt. Glöm aldrig att prioritera dig själv - för du är SÅ värd det!

Gillar

Kommentarer

Amanda (Swedish Passport),
Slutade nääästan läsa inlägget när jag läste att du hatar Ernst, haha! Han är ju typ min största inspirationskälla här i livet 😉 Men ett tips när det kommer till telefonen: Ha den alltid på nattläge! Då kommer den inte störa med varken ljud eller vibrationer. Samma sak med notiser, stäng av dem! Antalet gånger jag kollar på telefonen har verkligen minskat något brutalt sedan jag började göra så, och nu kollar jag enbart på telefonen när jag faktiskt har tid att göra det 😊
swedishpassport.com
Netti Starby ,
Jättebra tips och så inspirerande att läsa! <3 Kramis
starbys.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Åh vilket fantastiskt inlägg! Håller med om mobilen, det blir lätt att man är frånvarandra fast man är där. Kan känna så många gånger att man använder mobilen alldeles för mycket och jag själv försöker bli bättre på att inte göra det och speciellt när jag umgås med någon. Det finns ju inget tråkigare är när man sitter med mobilen i anstiktet när man umgås haha. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Pia,
Jag är bra på att uppskatta naturen. När man åker till landet på helgerna så är det underbart att tanka energi som räcker resten av veckan.
www.piaw.se
coconuttie
coconuttie,
Kjempefine tips, er så enig i det du skriver! <3 I en travel hverdag er det spesielt viktig å legge bort mobilen, den stjeler mye tid!
nouw.com/coconuttie
happyM
happyM,
Åh men verkligen så otroligt bra tips!! Älskar att få bli påmind med så här fina punkter!! Tack för detta finaste du ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
celinelundqvists
celinelundqvists,
Som alltid kommer du med supertips som jag är i stort behov av haha! Tack <33
nouw.com/celinelundqvists
linneavn
linneavn,
Så viktiga och betydelsefulla saker du tar upp❤️
nouw.com/linneavn
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Naturen ger så mycket ro i kroppen. Förutom att promenera vid sjön så tar jag mig tid att stanna upp, titta ut över vattnet, ta några djupa andetag och lyssna på naturens ljud- och då är mobilen kvar hemma.
nouw.com/jossustravelpics
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Så bra saker du skrivit. Och du, du är så vacker! <3
nouw.com/aflyingbutterfly

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin