5 punkter för en hälsosammare vecka

Ett av mina mål för Februari är att toppa formen inför Thailand nästa månad. Men som jag sa så ska jag absolut inte gå på någon diet och träna göra jag redan, så vad ska jag göra då? Jo, jag ska satsa på att vara lite hälsosammare de närmsta veckorna.

Nu vill jag utmana dig med! 5 punkter, 1 vecka - vilka är på??
Några kanske du redan göra (stor tummen upp på det!) och några kräver kanske enorm omställning, men hur tillfredsställande blir det egentligen om man inte får kämpa lite för det?

1. Börja varje dag med frukost!
Ni har säkert hört att det är dagens viktigaste mål! Våra kroppar behöver energin för att starta dagen med, för att inte tala om att det också kickar igång förbränningen. Försök att balansera både kolhydrater och protein för att ge dig en optimal start.
Så något att äta och ett glas med något att dricka varje dag den här veckan.

Lyxfrulle vs vardagsfrukost framför spegeln

Har du inte tid att ställa dig och göra frukost på morgonen finns det en massa supertips att ta till!
Till exempel:

- Förbered en smoothie. Bara att mixa på morgonen!
- Overnight oats
- Chiapudding i glasburk att kunna ta med sig

2. Rör på dig!

En blandning av både vardagsmotion och riktiga träningspass. Kom ihåg; många bäckar små! Ta trappan istället för hissen, varva att sitta och stå på jobbet om du har möjlighet, låt bilen stå om det är möjligt - ja ni kommer nog på hur många som helst. Ett tips är att ta på dig en stegräknare (eller klicka in i hälsoappen på eran Iphone) och kolla hur många steg ni tar under dagen. Målet är 10 000!

Utmaning då? Minst 2 promenader och 2 träningspass under veckan. Det behöver inte vara någon 3-timmarspromenad och det behöver inte vara ett grisigt gympass. Alla jobbar vi utifrån våra egna förutsättningar!
En promenad på 30 minuter räcker gott och väl och det finns så mycket bra hemmaträningspass, både på youtube, i olika appar och i ditt huvud. Bara fantasin sätter stopp på vad du kan göra =)

3. Ät mer frukt och grönsaker!

Alla vet vi att grönt får kroppen att få bra (i balans med tallrikens andra komponenter, såklart)! Så frossa i härliga sallader och grönsaker! Varför inte starta dagen med en härlig smoothiebowl eller avsluta den med en färgglad fruktsallad?

4. Gör något som gör dig glad!
Det räcker inte med att kroppen ska må bra, för vad gör det om vi inte är glada? Så gör något bara för dig! Något som gör dig riktigt lycklig! Kanske är det dags att köpa just den där väskan som du suktat efter så länge? Eller klänningen som du vet att du aldrig kommer att använda, men inte kan sluta tänka på? Kaffen på stan du aldrig köper? Eller varför inte ringa en vän du inte pratat med på forever? Gör något som gör dig glad!

5. Gör något som gör någon annan glad!
Allra helst för någon som absolut inte förväntar sig det!
Det är egentligen så enkelt att göra någon annans dag. Till exempel bjuda över grannarna på fika, betala varorna för personen efter dig i kön på ICA eller bara säga till tjejen som alltid köper kaffe av dig på jobbet att hon ser otroligt fin ut just idag.
Du gör någon annan glad, vilket i sin tur gör dig oerhört glad och plötsligt lever vi i en mycket bättre värld - enkel matematik!

Hoppas ni får en fantastisk vecka nu! <3

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin,
Haha, då KÖR VI!! Kram fining <3
matildaberlin.se
Matilda Berlin,
Och det märks på din blogg! Du är ju helt fantastisk och det liksom lyser igenom =) Kram underbaraste, finaste Heélna <333
matildaberlin.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin