4 veckor utan gym - mina reflektioner

Innehåller affiliate-länkar

Har ni testat nya NOCCOn btw? Vad tycker ni?? Jag ÄLSKAR den!

Idag är det på dagen 4 veckor sedan jag tränade mitt sista pass på ett gym. Hur sjukt är egentligen inte det? I mångas värld kanske inte alls, i min däremot - väldigt. Det här är första gången på 8 år (jag föll för gymmet när jag gick i 1an på gymnasiet) jag har ett uppehåll därifrån som är längre än 2 veckor. Inför Mexico-resan satt jag och övervägde om det var värt att köpa ett gymkort för 1200 kr de 9 dagarna jag skulle vara på Playa Del Carmen, haha. Klipp till att jag nu, som sagt, inte har satt min fot på ett gym på 4 veckor. Under den här tiden har jag gjort ett par reflektioner jag tänkte dela med mig utav.

Det går bra att träna hemma!
Jag har alltid tyckt att det finns ingen chans att man kan få till ett bra pass i vardagsrummet och dom som säger att dom kör med hemma-träning är bara töntar som inbillar sig att dom tränar för att sen kunna skryta på instagram (sorry for the unpopular opinion). Men det har jag fått äta upp för jösses vilka bra styrkepass jag fått till.
Hade jag dock inte kunnat vara ute och sprungit hade jag nog inte varit lika nöjd.

Jag lyssnar mer på min kropp
Ni som känner mig vet vid det här laget att jag är en gruppträningstjej. Det betyder att gymmets schema mer eller mindre bestämmer mitt träningsschema. Finns det bara en BodyAttack-klass och den ligger på Måndagar 18:00, då är det BodyAttack jag kör på Måndag 18:00. Det spelar ingen roll om jag är trött i kroppen, för kör jag inte då så är det ju ytterligare en vecka innan jag kan köra det. Nu däremot kan jag lyssna på kroppen på ett helt annat sätt. Om jag egentligen ska ut och springa men känner av ett knä eller liknande, då kan jag helt enkelt köra styrka den dagen och springa dagen därpå istället.

Jag planerar min dag utifrån min träning
Så har det nog faktiskt varit ända sen jag började dansa mer ”seriöst” (dvs när jag var typ 14 år). Skillnaden nu när jag inte har några fasta klasser att gå på är att jag själv kan sätta upp tiderna. Exempelvis var det alltid jag som satte tiden för våra familjemiddagar baserat på när passet slutade + duschtid. Idag tränar jag istället runt 13-tiden så plötsligt är jag ledig hela kvällarna.

Social kontakt
Det jag faktiskt saknar allra mest är det sociala kontakten. Medlemmar, kollegor, andra passdeltagare, hon man alltid ser i omklädningsrummet - jag saknar er alla! Gymmet för mig är lika med en sån otroligt stor gemenskap. Jag har skaffat vänner i alla åldrar (från mina barndans-barn till Margareta 70+), och det även hittat några av mina närmsta vänner där. Nej, efter det här inser jag att jag snart MÅSTE tillbaka till gymvärlden.

Man kommer väldigt långt med kroppsvikt
... och vill man ha lite till behövs väldigt enkla redskap (min favo som jag alltid har med mig när jag är ute och reser är den HÄR). Även på gymmet brukar jag köra väldigt mycket med kroppsvikt men kan utan tvekan slänga in både viktplattor, hantlar, kettlebells och stänger. Så jag var lite nervös över hur styrketräningen skulle gå, men det har gått hur bra som helst. Tänker att jag ska lägga upp den här veckans pass (som var ett redskaps-pass) imorgon, så stay tuned =)

Hur går det för er? Har ni gått tillbaka till gymmet? Tränar ni hemma? Eller tar ni helt vila?

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Åh hemmaträning kan verkligen va bra!! Måste också få till det <3 Kram
nouw.com/linndossing
Emma Engström,
Vilka bra reflektioner du gjort tycker jag! Som sagt kan det nästan vara jordens undergång för många att gymmet stängt, de ser inte det man kan göra istället och sen att det går bra att köra hemmaträning! Man ska verkligen dra en fördel av det fina vädret vi har just nu bland annat <3 Kroppen är fantastisk, vi kan göra så himla mycket bra med den!! KRAM fina Matilda och ha en mysig kväll <3
nouw.com/emmaengstrom
Mammatillthea
Mammatillthea,
Den nya noccon är såå god 😍
nouw.com/mammatillthea
petra,
Hemma tränig eller varför inte ute träning? det klart bästa nu så man inte smittar varandra , kramar
mammansprinsessor.blogg.se
beattriicee
beattriicee,
Jag älskar smaken på den nya Noccon, så good!! 😍
nouw.com/beattriicee
englabjork
englabjork,
Det här inlägget BEHÖVDE jag! Verkligen saknat gymmet under de här veckorna och ännu inte hittat någon träning hemma som motiverar mig på samma sätt! Men det här gav mig inspiration till att komma på det och komma igång igen! <3 duktigt av dig att hålla uppe träningen!
nouw.com/englabjork
celinelundqvists
celinelundqvists,
Jag älskar att träna på förmiddagen! Mitt universitet tillåter ju det och det är så himla härligt att ha det gjort på förmiddagen!! Känner alltid att jag har mer energi då också!
nouw.com/celinelundqvists
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så grymma och inspirerande ord Matilda!
nouw.com/tildablanksvard
louisefreij
louisefreij,
Jag fortsätter gymma dock tider där det är lite folk/inga alls. Som tur var är det vanligtvis lite folk för det är ett litet gym😊
nouw.com/louisefreij
mikaeelaas
mikaeelaas,
Wow va inspirerande inlägg 🥰❤️
nouw.com/mikaeelaas

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin