3 år av saknad

När jag vaknade imorse var det något som gnagde inom mig. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var, men något kändes bara inte helt rätt. Det var först när öppnade upp Facebook och fick en post med "din mest kommenterade bild" upptryckt i ansiktet på mig, som det slog mig:

Idag är det exakt 3 år sedan min fantastiska Farmor lämnade oss.

Min fantastiska, varma, mjuka (hennes händer var alltid just varma och mjuka) och otroliga Farmor. Hon som alltid ringde med värme i rösten. Hon som alltid pratade om "tonstit, tonstit" (= konstigt, konstigt //Matilda 2 år), om minnen från deras utlandsboenden och som aldrig missade en Födelsedag.

Tillsammans med min Mormor var hon min förebild i livet. 2 så otroligt pigga, starka, öppenhjärtade och omtänksamma kvinnor som jag aldrig kommer att kunna tacka nog för allt de lärt mig!

Jag tänkte först be er alla att idag stödja Bröscancerförbundet eller Cancerfonden med 10 kronor (en sån liten summa för varje person, men med många bäckar små så), men det minsta man kunde sätta över var 50 kronor och det tänker jag inte be er om (men vill ni så kan ni göra det HÄR). 
Så istället tänker jag be er, om ni inte redan har gjort det, att köpa Rosa Bandet idag. För Farmors skull, för alla som drabbas skull! 

Min Farmor hade bröstcancer. Första gången lyckades hon, stark som hon är, övervinna den så det heter duga. Gång nummer två förlorade hon.

Ett av mina livs starkaste minnen var den dagen det omedvetet slog mig att det var sista gången jag såg henne. Hon och Farfar var precis som vanligt nere på Gotland en vecka över sommaren. Ena dagen åkte resten av familjen på en heldags utflykt, men jag hade något inplanerat (kommer inte ihåg vad det var) så jag tackade nej. Till saken hör att jag var helt övertygad om att jag skulle kunna tillbringa hela nästa dag med dom, men så var inte fallet. Jag hade räknat fel på antalet dagar och plötsligt skulle dom åka. (FAN! Sitter och börjar storböla nu när jag försöker sätta ord på allt...) Sekunden jag fick reda på det brast allt och jag låste in mig på toan storbölandes. Det tog 20 minuter innan Farmor lyckades locka ut mig.

Jag förstod det först efteråt, när Mamma påpekade det, att just där och då förstod min kropp att det här var sista gången. Sista gången jag fick kramar på Farmor. Sista gången jag fick höra henne småsjunga. Sista gången vi fick skratta tillsammans (vilket var något vi alltid gjorde)

3 år har det gått sen Mamma ringde mig och uttalade orden vi alla väntat och fruktat - Farmor är död.
3 år och saknaden är precis lika stor. Den kan slå till från ingen stans. Något som luktar som henne, något som är lika mjukt och varmt som hennes händer, klick-örhängen, en viss nyans på läppstift, Plupp.
3 år utan Farmor. 3 år av saknad. 3 år av sorg. Och dom kommer bara bli fler. Ibland känns den tanken så tung att man bara vill ge upp. Men det är då man istället får vända fokus. Självklart får man vara ledsen och sakna. Men att begrava sig i sorg är inget varken hon eller nån annan vill. Istället tänker jag fokusera på allt hon lärt mig, all den värme och kärlek jag fått, all den lycka hon förgyllt mitt liv med!

Älskade, älskade Farmor - TACK!

Gillar

Kommentarer

4foodies
4foodies,
Styrkekramar!💕
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Mathildaannafelicia
Mathildaannafelicia,
Kram ❤️
Matildaberlin
Matildaberlin,
Carolinejohansson_
Carolinejohansson_,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Angelica,
Stora, stora kramar till dig!! <3
angelicawahlin.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Victoriafredriksson
Victoriafredriksson,
Alla kramar i hela världen!
nouw.com/victoriafredriksson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Lillymihlte
Lillymihlte,
Så otroligt fint skrivet, all kärlek till dig hjärtat! ♥ Styrkekramar!
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fina! STOR kram <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Stor stor kram till dig vännen! ❤️
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kram fina du <3
nouw.com/matildaberlin
mariisabell
mariisabell,
Stor kram! Sörjer också min farmor, men hon gick bort för lite mer än 1 år sen. Klart man är ledsen och kan fortfarande inte förstå att man aldrig får se sin farmo igen! Men som du skriver får vi leva vidare och glädjas åt alla fina minnen och stunder man hade med sin farmor! <3
nouw.com/mariisabell
Matildaberlin
Matildaberlin,
Vännen då! Skickar alla världens kramar till dig finaste vännen <3
nouw.com/matildaberlin
helenaoeberg
tessbjork
tessbjork,
Matildaberlin
Matildaberlin,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin