24 saker jag lärt mig på mina 24 år

I förra veckan fyllde jag 24 år. Hör ni hur sjukt det egentligen är?? Matilda Berlin - 24 år. Ett år till 25. Ett år till halvvägs till 50. Åldersnoja? Lite smått. Men, den här veckan har varit grym och jag vet att det här året kommer vara mitt. Så enkelt är det.
24 år på jorden har i alla fall fört med sig en livstid utav lärdomar. Jag har gått igenom lycka, sorg, kärlek, heartbreak, ups, downs och allt där emellan. Jag är så otroligt tacksam för varje dag och för varje kunskap det fört med sig. Nu har jag samlat 24 utav dom som jag tänker dela med mig utav till er. Hope you like =)

24 saker jag lärt mig under mina 24 år

1. Lyssna alltid på din magkänsla. När du får känslan utav att något är rätt eller fel, ignorera den inte! Det vet oftast svaret innan du inser det själv.

2. Använd inte nagellack som ögonskugga på dina barbiedockor… för att sedan försöka torka bort det med remover. Hela hennes ögon kommer försvinna och dockhuset kommer i framtiden se ut som en scen ur CSI.

3. Var nyfiken, på allt! När man antar att man vet något stänger man sig själv ute från nya möjligheter. Var istället nyfiken och se alla samtal och situationer som en chans att lära sig något.

4. Det finns mer än ett sätt att göra saker på. Visst är det svårt att lära gamla hundar att sitta och nog för att ens sätt kanske fungerar, men ibland finns det ytterligare sätt att göra det på. Och vem vet? Det kanske är betydligt bättre.

5. Lugg, tröjor med björnar på och tandställning går inte alltid hem hos killar. I alla fall inte i 12-års åldern. Men det blir bättre - jag lovar.

6. Med ett leende kan man ta sig hur långt som helst! Det, generositet och ödmjukhet. Jag har fått höra att man träffar alla människor minst 2 gånger i livet och man vet aldrig när andra gången är. Gör alla möten så positiva det bara går så kommer det komma tillbaka till dig, ala what goes around comes around.

7. Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta, som är nästan ännu bättre. Det har Nalle Puh lärt oss.

8. Gör research innan du klipper dig. Bara för att man vill vara fin i håret skall man inte gå till första bästa frisör som råkar ha en drop-in tid. Det kan sluta med att hon klipper dubbelt så mycket som du ville och du hela kvällen kommer att ligga i tårar (scared for life!).

9. Gör inte ursäkter för folk som inte drar sitt strå i stacken. Självklart behöver vi hjälpa varandra emellanåt, se då till att finnas där. Men det finns tyvärr som lever livet genom att åka snålskjuts på andra. Låt dom inte göra det längre utan se ditt egna värde! Be proud!

10. Om en kille smsar dig varje dag men inte vill träffas så är du tyvärr inte viktig för honom. Move on!

11. Allt var inte bättre förr. Men barnprogrammen var utan tvekan det. Jag säger bara - vintergatan.

12. Det är skillnad på Rustas schampo och märkesprodukter. Mycket kan man köpa billigare som är minst lika bra på Rusta, men när det kommer till hårvård och smink är märkesprodukter 1000x bättre (Praise the Lord för Maria Nila).

13. Alla världens problem kan lösas i en tillräckligt lång och varm dusch. Ja, det är mitt livsmotto.

14. Vissa människor tar fram det värsta i dig. Vissa tar fram det bästa. Och visa tar fram det mesta. Håll hårt i dom som tar fram det mesta!

15. Svårt att skaffa nya vänner i skolan? Ta med dig ett paket tuggummi. Aldrig någonsin har man så mycket folk runt omkring sig som när det hör prassel från påsen och ljusreflektioner syns från plastfolien.

16. Ditt jobb kommer inte att ta hand om dig när du blir sjuk. Det kommer din familj och dina vänner att göra.

17. Res så mycket du kan! Se världen, träffa nya människor, upplev livet! Jag lovar att du inte kommer att ångra dig!

18. Embrace your weirdness! Jag är väldigt underlig, men har länge hållt det tillbaka för att inte sticka ut. Men det förändrar vem du är. Är du underlig - va underlig! Livet blir mycket bättre när man är sig själv!

19. Alla vet något som du inte vet. Om du har svårt att skapa kontakt med främlingar, kom ihåg att alla har en historia att berätta. Alla har något de kan lära dig, det är ditt uppdrag att lista ut vad.

20. Inget slår fuldans på krogen! Sidan-dutt och twerking kan slänga sig i väggen. Inget slår vattenspridaren, running man, the cabbage patch och robotten klockan 3 på natten (inser nu att detta kanske är anledningen till att mitt singelliv är nästintill obefintligt, hehe).
21. Everything will pass! Även gallsten.

22. En bikinikropp = en bikini + en kropp. Livet är alldeles för kort för att inte våga levas. Du är fantastiskt fin oavsett hur du ser ut och har alltid lika mycket rätt att leva som alla andra. Så sluta gömma dig, ät gott och äg världen!

23. Du kommer att stöta på personer som inte tycker om dig även fast dom inte har någon anledning till det. Strunta i dom! Lägg ingen energi på att försöka få dom att ändra sin åsikt. Du vill säkert ändå inte ha dom som vän.

24. Belåtenhet över lycka. Många tillbringar hela sina liv i jakten på lycka. Istället för att göra det, har jag börjat se dom små sakerna i min vardag som gör mig belåten. Lycka är som en berg-och-dalbana med sina toppar och dalar, men belåtenhet är ett tillstånd som accepterar både det bra och det dåliga och får allt att fungera oavsett. Livet helt enkelt - lev det! Älska det!

Gillar

Kommentarer

nathaliethor
nathaliethor,
Vilken rolig och härlig lista! Känner igen mig i mycket av lärdomarna. Men barnprogrammen håller jag nog allra mest med om!
nouw.com/nathaliethor
patriciafantini
patriciafantini,
OTROLIGT kreatitt och viktigt inlägg! ♥️
nouw.com/patriciafantini
ByAlma
ByAlma,
Åh så uppgivande inlägg❤️
nouw.com/byalma
Alice,
Verkligen så ghimla bra tips fina du! <3 Kram!
nouw.com/aliceemericsson
throughnatslens
throughnatslens,
Så smarta och hjärtvärmande ord❤️❤️❤️
nouw.com/throughnatslens
linndossing
linndossing,
Så himla bra saker! Blev så inspirerad, det där med bikinikropp alltså! Tänk om man lärt sig det när man va yngre! Kram
nouw.com/linndossing
happyM
happyM,
Hahahahah nu dör jag, nummer 2 omg relaterar sönder hahaha ❤️ Stor kram härligaste du ❤️
nouw.com/happym
BelindaGoransson
BelindaGoransson,
Wow! Älskar detta inlägg!!! ❤️
nouw.com/belindagoransson
malinkirstine
malinkirstine,
Wow!!!! Älskar verkligen detta inlägg <3 som du inspirerar, varje dag! Kram
nouw.com/malinkirstine
Hannas krypin,
Så himla bra inlägg! Jag är ju lite äldre än du, undrar om jag kan komma på 35 saker som livet lärt mig. 😊
hannafialotta.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin