20 intressanta frågor

1. Vem är din närmaste vän? Vad gör denne extra viktiga för dig?

Min absolut närmaste vän är utan tvekan Agnes. Trots att vi bor halva landet ifrån varandra och är sämst på att hålla kontakten, skulle jag aldrig tveka en sekund på att berätta allt för henne. Vi träffades under gymnasiet då vi gick i samma klass. Under den perioden ska jag helt ärligt säga att jag prioriterade nästintill aldrig mina vänner. Skolan, gymmet, min pojkvän, familjen och egentid gick alltid före. Men trots det fanns hon ALLTID där, bjöd alltid in och brydde sig genuint om mig.
Hon är den enda jag öppnar mig till 95% för (resten behöver jag för mig själv, haha) och jag vet att oavsett vad jag säger, vad jag än gjort, så kommer hon med dom bästa råden. Hon är helt enkelt helt otrolig!

2. Om du visste att du inom ett år skulle dö plötsligt. Skulle du ändra något i ditt liv nu? Varför?

Då skulle jag utan tvekan sluta plugga och jobba i denna sekund. Inte för att jag inte gillar det, tvärtom är det något jag brinner för, men har jag bara ett år kvar skulle jag inte lägga någon tid på något för någon annan. Nej, jag skulle använda upp alla de pengar jag i dagsläget sparar både som buffert och till en kontant-insats (för det är ju inget jag längre skulle behöva). Jag skulle resa världen över, tillbringa all tid med mina nära och kära, och bara göra allt sånt som gör mig lycklig.

3. När känner du dig blyg?

Väldigt, väldigt ofta. Som jag skrivit förut så är jag i grund och botten oerhört blyg, något som kanske inte märks alls lika mycket idag. För grejen är att jag tröttnade på hur det höll tillbaka mig i mitt liv, så idag tar jag (nästintill) varje chans jag får att utmana mig själv och kliva ur min egna comfortzone. Men att prata med folk och stå framför en grupp med människor får mig fortfarande att vilja dö inombords.

4. Har du någonsin blivit sviken?

Skönt nog kan jag inte komma på något. Självklart finns det småsaker och olika situationer, men inget sånt tillfälle som liksom vänt hela min värld upp-o-ned eller så. Kan vi be en tyst bön om att det fortsätter på det sättet?

5. Vad är det värsta som skulle kunna hända dig?

Att någon i min närhet dör eller far illa ut. Det är utan tvekan min absolut största mardröm.

6. Vad hoppas du att andra ska komma ihåg dig för?

Hmm... Att jag var en driven, omtänksam, snäll person som spred lycka omkring mig.

7. Tror du att andra ser dig som en bra lyssnare?

Både ja och nej. Jag är riktigt bra på att lyssna, däremot är jag värdelös på att komma med bra svar. Jag är och har alltid varit, lite som Chandler Bing. Jag fullkomligt hatar att se folk ledsna eller på dåligt humör. Det är till den grad att jag blir sjukt obekväm och omedvetet förvandlas till världens clown som gör att för att få denne på bra humör igen. Vi snackar världens sämsta skämt, skämt på min bekostnad och allt annat jag kan komma på.

8. Vilka är de sämsta egenskaperna du fått från dina föräldrar?

Från min älskade Mamma är det att jag inte kan bli arg eller upprörd utan att börja gråta (försök bli tagen seriöst när man är kokande arg, men har tårar som sprutar).
Från min älskade Pappa är det att jag har en tendens att låta väldigt arg och kort utan att jag ens är i närheten utav att vara det.

9. Berätta om en lärare du haft i livet som inte är kopplad till utbildning.

Är det någon som lärt mig att se och njuta utav det lilla och enkla i livet så är det mina älskade morföräldrar. När vi pratar i telefon kan man höra den totala lyckan i deras röster när dom bara säger att dom åkt ned till havet och druckit termos-kaffet de tagit med sig, eller kärleken i rösten när dom pratar hur bra dom har det i sin lilla stuga ute på landet. Dom har lärt mig att man inte behöver jaga, jaga, jaga utan att man ska stanna upp och njuta utav det man har.

10 Vad har du svårast att acceptera hos dig själv?

Att jag inte kan göra ALLT. Jag har alltid varit en sån som älskar att ha flera bollar i luften och dessutom varit prestationsprinsessa till tusen. Den kombinationen fungerar tyvärr inte i längden. Jag har insett att jag måste tacka nej för jag kan inte göra allt - hur mycket jag än vill och hur svårt det än är att acceptera.

11. Om en kristallkula kunde spå sanningen om dig själv, ditt liv, din framtid eller något annat - vad skulle du vilja veta?

Oj va svårt! jag vet egentligen inte om jag vill veta något. Jag älskar livets oförutsägbarhet och det faktum att man kan ta det lite med en klackspark. Om jag plötsligt skulle ha någon punkt utav vetskap att förhålla mig till så skulle det ju lite förändras, och jag vet inte om jag riktigt vill det.

12. Vad har du störst risk att bli beroende av?

Koffein. No doubt about it!

13. Vad hoppas du mest på?

Att jag skall få ett lyckligt liv med allt vad det innebär. Jag drömmer om att få en familj, att få se mina nära och kära lyckliga, att få jobba med något jag brinner för och att jag kan få fortsätta känna mig fri. Det hoppas jag mest på!

14. Hur bra är du på att ta emot kritik?

Det beror på. Gäller det mer opersonliga grejer, så som på jobbet, är jag väldigt bra på att ta kritik. Tror det ligger kvar från det att jag i grund och botten är en prestationsprinsessa. Skulle någon säga Du gör fel. Gör såhär istället för då blir det bättre då gör jag det på en gång.

Skulle någon däremot ge mig personlig kritik så är jag rent ut sagt värdelös på att ta emot det. Jag är en sån som låser in mig på toan, börjar storböla och sen fortsätter älta det i månader efteråt, haha!

15 Vad tror du är ditt viktigaste syfte i livet?

Jag vet faktiskt inte. För mig personligen - att vara lycklig. Men sett från ett världsperspektiv och min påverkan på det och andra har jag verkligen ingen som helst aning.

16. Kan du tänka dig att gå till en psykolog och vad tror du att du skulle kunna få ut av det?

Absolut! Jag tror nog faktiskt att alla skulle må bra utav att prata med någon. Däremot kan det skrämma mig. Med tanke på att jag idag är på en sån pass bra plats i livet vill jag inte gå till någon som börjar gräva bakåt och plocka fram något jag själv redan bearbetat (dvs förträngt). Kan ni förstå vad jag menar?

17. Om du kunde avlyssna din begravning - vad hade du då önskat att de sade om dig?

Oj va svårt? Framförallt skulle jag vilja se att dom som styr den (Isa och Wilma, jag lämnar detta till er) (jag gillar btw att jag använder ordet styr som i att fixa en fest och inte arrangera som i en begravning, haha) har lagt min touch på den. Jag har aldrig varit djupt troende, så en "svart" begravning i en kyrka känns fel. Absolut kan den vara i en kyrka, men jag vill att det liksom på en närståendes begravning, spelas Always look on the bright side of life och liknande låtar. Det ska vara fyllt utav kärlek och inte ett djupt hål utav sorg.

18. På vilka sätt har dina föräldrar påverkat ditt val av partner?

Oerhört mycket skulle jag ändå säga, och på flera punkter. Vårat hem har alltid speglat en bild utav respekt, hänsynstagande, kompromisser och jämställdhet. Någon som inte har de grundinställningarna kommer ej att funka för mig. Vidare "måste" jag ha någon som är både händig och förhållandevis smart, då vi alltid renoverat hemma och löst mycket själva. Och framför allt vet jag att efter att ha sett deras kärlek till varandra så är det utav tvekan ett måste i en partner för mig - ändlös kärlek.

19. Vad skulle du ändra på i ditt liv om du inte hade några som helst hinder?

Jag tror inte på att man kan ångra saker, för det man gjort och dom besluten man tagit var sånt man ville just där och då. Men om jag kan ändra något så skulle jag nästan vilja gå tillbaka och ta andra vägval under min ungdom. Bland annat har jag aldrig varit någon party-prisse, men jag önskar verkligen att jag hade haft mer galna fester att berätta om. Jag önskar att jag har flyttat med mitt ex till Göteborg den perioden han bodde där. Jag önskar att jag hade vågat mer, lärt känna mer folk, haft fler vänner än jag har idag, varit mer utav en student nu under min studenttid och så vidare. Att vara mer spontan, modig och social kanske är den bästa sammanfattningen?

20. Vad har du för relation till döden?

Jag skulle säga att jag själv inte är direkt rädd för den. Självklart vill jag inte dö, för jag älskar livet, men jag lider inte av dödsfruktan eller vad man ska kalla det. Däremot är jag LIVRÄDD för att mina nära och kära ska dö. Det är som sagt min absolut största mardröm.

Lista lånad från Hannalicious

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Koffein är så farligt haha, beroende som tusan 😂 Vilken himla fin vän du har, det är ÄKTA kompis som inte skiter i en 🙏🏻 Dom ska man hålla hårt i! ❤️ Lycka i livet är något att sikta mot - helt klart! Kram fina du ❤️
nouw.com/emmaengstrom
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Jätte kul att läsa dina svar 😊 Jag lånar några av frågorna, länkar självklart till dig 😉
nouw.com/jenniferofhbg
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,
Hallå, nu har jag också hittat hit, blir min nya bloggresa, hihi.. Vilka frågor och svar, intressant och bra skrivet tycker jag, verkligen spännande att läsa dina svar.. Forts trevlig helg önskas, kram.
nouw.com/joakimramqvisthallin
Desireekujala
Desireekujala,
Vilka intressanta frågor, så kul att läsa fina svar 😃 <3
nouw.com/desireekujala
sofiahaag
sofiahaag,
Åh vilken rolig lista, den kanske jag lånar 😊
nouw.com/sofiahaag

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin