1000 sprutor botox

Jag måste börja med att säga tack för alla era fina lyckönskningar! Efter h*vetesmorgonen med mina transportproblem kom jag fram till Arlanda där det var 40 minuters kö till att ta mig genom säkerhetskontrollen. Har verkligen aldrig varit med om något liknande. Men väl igenom har allt gått smidigare än någonsin!

Jag har fått en del frågor som jag tänkte besvara, och har ni fler är det självklart bara att ställa dom!

Jag tänker att vi tar det hela från början:

Vad har jag gjort i Köpenhamn?
Jag har åkt till något som heter Svedkliniken för att få botoxbehandling mot min Hyperhidros

Vad är Hyperhidros?
Det är en sjukdom som gör att jag svettas onormalt mycket. Man kan rätt enkelt förklara det som att min inre termostat är trasig och därför jobbar kroppen aktivt med att konstant försöka kyla den = enormt stor svettproduktion

Och det behandlar man med botox?
Precis! Som dom flesta vet är botox ett starkt nervgift. När det injiceras ”bedövas” svettcellerna och producerar därför inte svett

Är det farligt?
Nej, absolut inte! Personalen är fruktansvärt kunnig och jag känner mig sällan så säker som när jag är där. Behandlingen är heller inte permanent utan effekten avtar med tiden. För de flesta mellan 6-9 månader efter behandlingen, men jag har sån tur att det håller i nästan ett år. Underbart!

Hur går behandlingen till?
(Nu talar jag utifrån mina erfarenheter, vill ni läsa mer om olika behandlingsformer får ni kika in deras hemsida )

Jag behandlar 3 (stora) områden: armhålor, bröst och rygg. Det betyder att det är måååånga nålstick som ska göras (Jag har ett svagt minne av att jag frågade sköterskan precis när jag vaknade om hur många det var, och hon svarade att bara på ryggen är det ungefär 1000 stycken), så därför blir jag sövd.
Så från morgonen är jag fastande och när man kommer till kliniken är det 3 större steg som skall genomgås. Steg 1: Konsultation med läkaren. Där diskuterar man områden som ska behandlas, effekten, biverkningar osv, 2: Möte med sekreteraren där allt pappersarbete gås igenom, och sen 3: Själva behandlingen.

Jag önskar verkligen att all sjukvårdspersonal hade kunnat vara som dessa, för att behandlingen är verkligen fantastisk! Trots att jag alltid är nervös både för nålarna och för det faktum att min danska suger (!), så känner man sig alltid i så trygga och vänliga händer. Just saying!

Inne i behandlingsrummet kopplas man upp med port i armen, pulsmätare på fingret, EKG på bröstet osv, och därefter får man, som sköterskan idag sa, de danske godiset ( <— läs på danska. FANTASTISKT!)

Nästa sak jag minns (vääääldigt svagt) är att jag får hjälp att ta på mig min tröja. Upp-o-ned vill jag minnas, haha! Klipp till att jag sitter i en av deras uppvakningsstolar och blir väckt av en sköterska som undrar om jag inte vill ha något att äta.
Man har ju hört att BB-mackorna ska vara fantastiska, och jag kan säga att är dom något i klass med fikat man får efter botoxbehandligen så kan jag bara säga att dom måste vara magiska!

Därefter får man vakna i sin takt och till slut bli utskriven och redo att åka hem =)

Dom olika stadiena utav uppvak. Minns inte ens att jag tog nummer 1, hehe

Tar det lång tid?
Beror på hur man ser på det. Jag hade tid 13.15, men kom dit 2 timmar tidigare och hade turen nog att bli inklämd. Så på något magiskt sätt var jag tillbaka på flygplatssen redan 15:10. Själva behandlingen i sig tar inte lång tid, men med flygresor och allt runt omkring är det ett heldagsprojekt

Har du någon med dig?
I början åkte Mamma med mig (då var jag under 18), gångerna efter Richard, men numera åker jag själv. Som sagt så känner jag mig aldrig så säker i sjukvården som när jag är där =)

Har du ont efteråt?
Ja, men det är ju inte så konstigt. Vem får liksom inte ont utav ett par tusen nålstick, haha! Just nu svider det rätt ordentligt och är inte jätteskönt att lägga tryck mot direkt, men det avtar rätt så snabbt. Om ett par dagar kommer det inte alls kännas längre =)

Har ni ännu fler frågor är det bara att ställa! Jag vet att många lider av samma sak och skäms något så oerhört (TRO MIG, JAG VET!!!) och då vill jag bara säga att ni när som kan skriva till mig =)
Puss <3

Gillar

Kommentarer

Yasmine,
Jag hade aldrig hört om detta, så tack att du delar så att jag och många andra utan kunskap kan få lära sig lite mer! 😃 Kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
my,
Så intressant behandling! Men vad snabb dom är om de hinner med 1000 nålar på den tiden!
mynordqvist.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
I know! Heeelt sjukt!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
Pia Widlund,
Usch, jag tycker synd om dig eftersom jag avskyr nålar. Tar inte ens bedövning hos tandläkaren. Kram
www.piaw.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Förstå att jag är glad att jag blir sövd, haha! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Hannativeskog
Hannativeskog,
Vad läskigt men intressant! Jag som hatar nålar 😩
nouw.com/hannativeskog
Matildaberlin
Matildaberlin,
Då är vi två! Förstå att jag är glad att jag blir sövd!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Du är så fantastisk som delar med dig utav det här, underbara du!!<3
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack sötnos <3
nouw.com/matildaberlin
artibus
artibus,
Herregud, aldrig ens hört talas om detta. Vet att du skrivit att du svettas ovanligt mycket men visste inte alls att det är en sjukdom. Starkt av dig att fixa detta! Tycker du förtjärnar en puss för varje nålstick ikväll♥️
nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
TUSEN TACK finaste du <333
nouw.com/matildaberlin
Linda,
Ah men galet alltså, kan dom inte lika gärna köra lite i ansiktet med när dom är i farten,hihihih...vad kostar detta varje gång? Så himla bra att det finns en behandlingsform av din sjukdom ändå.
Svar: Ja det är verkligen den perfekta presenten, du får önska dig det nästa gång du fyller eller liknande 😊 Älskar konceptet. Absolut kommer en recension från ost & vinprovningen.
www.lindamarie.nu
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha, men eller hur?? Pga någon EU-regel så blir det gratis - heeelt underbart!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Nattis
Nattis,
Verkligen intressant att läsa, har hört om detta tidigare!
nouw.com/nattis
Matildaberlin
Matildaberlin,
Anonym
,
halloj snygging! Jag är nyfiken på om detta ingår i högkostnadsskyddet även fast det utförs i Danmark? Eller hur mycket kalaset går på? 😅
Matildaberlin
Matildaberlin,
Heeej! Nej, pga någon EU-regel blir det gratis (med ett förkskottsbesked från försäkrningskassan) när man gör det i Köpenhamn. Så det enda jag betalar är resan dit. Helt fantastiskt!! Kram
nouw.com/matildaberlin
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Varför gjorde du den i Danmark? Kanske det problemer min son har.. Han svettas så sjukt lätt, galet lätt alltså..
nouw.com/jenniferssynpalivet
Matildaberlin
Matildaberlin,
För att enligt någon regel (don't ask me why) så får man då behandlingen gratis. Kolla in deras hemsida =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin