10 punkter om mitt liv

1. Som 8-åring hatade jag smeknamn och blev så fruktansvärt arg när min familj kallade mig för Tilda (vilket jag alltid blivit). Det gick över och sedan dess har jag haft cirka en miljon olika namn. Tilda, Tilds (av mina grundskolekompisar), Mattis (av min gymnasiekompisar), Mattan (av gänget på gymmet), snow white och snowflake (pga att jag aldrig blev brun tidigare), and so on and so on.

2. Jag läste Franska i grundskolan. Efter 4 år tröttnade jag totalt och bytte till att läsa Spanska 1 på gymnasiet. Nästintill det enda jag minns utav Franskan idag är fraserna Ursäkta att jag är sen = Désolé, je suis en retard (förstå vad kul man som 12 åring tyckte det var varje gång någon var tvungen att be om ursäkt för att man var ett retard) och Jag är en stor gul anka = Je suis un grand canard jaune.

3. För 10 år sedan hade jag aldrig någonsin kunnat föreställa mig att sallad kunde vara gott. Det längsta jag kunde sträcka mig var pasta-sallad, men annars var det ett no-go. Klipp till idag där sallad på riktigt är det godaste som finns. Det går nog faktiskt aldrig en dag utan att jag äter det.

4. Jag har sedan 15 års ålder varit koffeinberoende, men det var först när jag började på KTH som jag började dricka kaffe. Gymmet är verkligen en gate-way till tyngre energidrycker, haha!

5. Alla 3 systrar har namnsdag på samma dag. 25 Augusti - Lovisa, Louise. Jag heter Matilda Lovisa, mellansyster heter Lovisa Eleonora och lillasyster heter Wilma Louise Staffansdotter. Ni ska bara se sms-konversationerna som drar igång när någon i familjen satsar på att vara först att gratta alla klockan 00:00 eller när någon plötsligt kommer på att vi alla glömt det.

6. Mitt enda partytrick är att jag (på riktigt) kan sjunga hela The Fuck-song från Disaster movie. Och helt ärligt är jag lite stolt över det, haha! Sök på youtube om ni inte vet vilken det är.

7. På högstadiet var vi bara 3 tjejer som lyckades få MVG i idrott - jag och mina två bästa vänner. Under min uppväxt testade jag nog nästan alla sporter som finns (inte innebandy tho' - det är det enda jag verkligen spyr på). Basket, handboll, fotboll, friidrott, orientering, fridykning, you name it.

8. Vi hade inga husdjur när vi var små. I alla fall inte förens jag en dag bröt ihop i tårar till den grad att Mamma lät mig adoptera vandrande pinnar från dagis - under löftet att jag skulle ta hand om dom. Vandrande pinnar är dock rätt så äckliga, så det hände ju då inte. Min största dröm har dock alltid varit att ha en apa, surikat, ekorre eller pingvin som husdjur.

9. Jag lever efter livsmottot Alla världens problem kan lösas i en tillräckligt lång och tillräckligt varm dusch. Steget innan det är dock att ta en långpromenad. Och allra helst i naturen. Det lugnar mig, det låter mina tankar vandra åt rätt håll och kan även trots spöregn total-vända mitt humör.

10. För mig är högtider lika med familjetid. När jag var yngre var jag mer tvingad till det, under tonåren var det mer bara ett faktum, idag däremot är det ett måste. Jul med familjen går framför allt!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin