10 anledningar att dricka citronvatten, och fyra andra punkter

Ni anar inte hur taggad jag är på att göra om här hemma. Problemet? Jag vet varken hur eller har någon tid till övers för det just nu.

Julgrejerna är fortfarande kvar framme och kommer tyvärr att få vara det tills efter mina tentor. Dessutom är vardagsrummet ett totalt kaos utav väskor, tvätthögar, toma kartonger och så mycket mer just nu...

Men det jag framför allt har fastnat på är att jag vet inte vad det är jag vill göra. Jag har fortfarande hörnet vid soffan (som jag pratat om tidigre) som main focus. Jag vet att jag vill ha en växt där, men så som vi hade innan med ett större träd var inte riktigt helt rätt. Ett tag ville jag ställa en puff där, men för det första så Richard klarar inte av att röra vid sammet, för det andra kan jag inte ställa en växt på puffen och för det tredje har jag nu varit tvungen att gå med på kriteriet att vad jag än gör så skall det innehålla en förvaringslösning för filtar och kuddar. Så what to do??

Bild lånad från Molly Rustas

Jag är på jakt efter ett par cykelbyxor (typ som dom Molly Rustas har på sig på bilden ovan). Jag vet, det är kanske lite fel årstid haha! Men men. Grejen är att jag vill ha ett par som 1. inte är det minsta genomskinliga, 2. har lite spandex-feel över sig, och alltså inte bara är i bomull, och 3. gärna är billiga (Hej Januari //studenten)
Någon som vet var jag kan hitta det?

Jag skickade precis in mina ansökningspapper till Destination Gotland, så en sista sommar kommer det bli där i år. För vet ni vad? Året därpå är jag redo att kliva in i mäklarvärlden, woop woop!
Jag är dock lite nervös inför det här året. Med tanke på att det kommer komma en ny, ännu större båt, är frågan om "min" lilla båt överhuvudtaget kommer att gå. Bortsett från ett par strödagar har jag bara varit ombord på Gotlandia 2, och det är det jag är van vid (och älskar). Liten båt = litet crew. Nu ska jag då helt plötsligt kliva på en stor båt med en massa folk.
Håll tummarna för att det kommer bli bra i alla fall!

Jag kanske är den enda svensken som säger det just nu, men jag saknar fasen julmaten! Det blev faktiskt inte så mycket för mig i år, så ett par portioner till med potatis, skinka, rödbetssallad och köttbullar hade då inte suttit helt fel

Bild lånad från WeHeartIt

New year, new me (kind of). Jag har inget revolutionerade nyårslöfte om att bli hälsosam eller felfri på något sätt. Däremot känner jag att det är dags att ta tag i mitt läskdrickande. De senaste månaderna har jag nog snittat en liter om dagen. Illa för både mig och plånboken. Jag säger inte att jag ska sluta helt, men i alla fall dra ned på det.
Så istället för att öppna Cola Zeron som står i hallen och skriker på mig så sitter jag och sippar på ett stort glas Citronvatten just nu. Yay me, right? =)

Jag läste förresten att citronvatten ska:

1. Reducerar inflammationer
Citroner innehåller syror som hjälper dig att reducera surhet/ ett obalanserat PH-värde, i kroppen.

2. Boostar ditt immunförsvar
Efter som citron är rik på C-vitamin så hjälper den dig att stärka ditt immunförsvar, C-vitamin är nämligen väsentligt för att ditt immunförsvar ska hålla sig i schack.

3. Lindrar infektioner
De anti-inflammatoriska egenskaperna som citroner har hjälper dig att lindra infektioner i kroppen.

4. Citronvatten istället för socker
När ditt sockersug slår till – drick då ett glas citronvatten! Citron vatten hjälper dels din mättnadskänsla att hålla längre men ger dig också att lindra sockersug då det balanserar ditt blodsocker. Börja varje dag med ett glas citronvatten, ta gärna ett glas innan du ska äta också!

5. Balanserar blodtrycket
En citron om dagen sägs reducera ditt blodtryck med 10% – så himla bra!

6. Felfri hy
Din hy behöver vatten – därför är det viktigt att du dricker mycket! Att dricka citronvatten tillför också antioxidanter vilket är bra både för att reducera blemmor och rynkor! Så för en ren look med lyster, drick citronvatten.

7. Lindrar ledvärk
Har du ömma leder eller muskler? Citronvatten lindrar båda typerna av värk!

8. Underlättar din matsmältning
En av fördelarna med citron vatten är att det rensar kroppen på toxiner. Vilket underlättar din matsmältning och verka som en liten mini-detox för din insida: dagligen!

9. För en fräschare andedräkt!
Citronvatten ger dig faktiskt en bättre andedräkt – på flera sätt! Dels för att det tar kål på många illaluktande bakterier i din mun men också för att det balanserar din mage som annars (om den är för sur) kan ge dig en dålig andedräkt.

10. Återfuktar din kropp inifrån och ut.
Bra för cellförnyelse och för att du ska må bra och se bra ut. Både vätska och antioxidanter behövs i din kropp och citronvatten är ett enkelt sätt för dig att få i dig båda två!

... sen är frågan hurvida jag tror på det. Men vattnet är gott, så stämmer det är det bara 2 flugor (eller då 11) i en smäll =)

Gillar

Kommentarer

Carolina,
Trevligt att till nästa år kunna arbeta med det du pluggar till nu. Förstår att det måste vara spännande bara det 😍
knaset.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men jaaaa! Längtar verkligen så! <3
nouw.com/matildaberlin
janielindahl
janielindahl,
Åh, håller tummarna för att det går lika bra med en Matilda på en stor båt som en liten en ⚓️😘💕 Hihi, hade så velat haft en portion med julmat och rödbetssallad till; går det att beställa tror du?! 😍
nouw.com/janielindahl
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du!! Och hur bra hade inte det varit??? Kram <3
nouw.com/matildaberlin
jlandgrens
jlandgrens,
Men WOW vilket bra inlägg😍
nouw.com/jlandgrens
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åh! tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
emmel
emmel,
Citronvatten är så gott 😊 hoppas det går bra med dina tentor, Kram <3
nouw.com/emmel
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja!! Och tack söta <3
nouw.com/matildaberlin
emsson
emsson,
Lycka till med tentorna.🌸 Citron gör nog susen!🙄
nouw.com/emsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
Fani,
Har nyligen lärt mej det om citronvatten med och börjat dricka det i mängder sedan dess, haha 😃 Så jäkla bra ju!
nouw.com/bohemianrhapsody
Matildaberlin
Matildaberlin,
Såååå bra!!! <3
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Jul ska man ha från första advent till tjugondagen, superviktigt! Blir lite arg på folk som plockar undan för tidigt 😂❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! Då hade jag inte behövt ha någon panik alls över det alltså 😉 Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Jag måste få in i rutinerna att dricka citronvatten! Hade det som rutin förra året, men det försvann när jag flyttade från Halmstad... Tack att du påminner mig! Kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack! Ska också försöka göra det. Så let's do it togetha!! <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Tänk att du går ut i ditt yrke som mäklare nästa år, hur coolt är inte det? Du kommer verkligen skina i din yrkesroll vännen, kram på dig!<3
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
I KNOW! Längtar verkligen SÅ <3
nouw.com/matildaberlin
linneassofie
linneassofie,
Men wow att du snart är mäklare så coooolt!! You go girl 😃 Och Citronvatten är ju så gott!<3 Kramis
nouw.com/linneassofie
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste!!! Och verkligen <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin